DENGELER
Daha önce AK Parti Adapazarı ile Hendek İlçe başkanlıkları seçimleriyle birlikte alınan ve ortaya çıkan sonuçlar “Sakarya’da dengeler değişti” yorumlarına neden olmasıyla AK Parti Erenler İlçe Başkanlığı seçimi bir anlamda ‘dengeler’ rekabetine döndü. Ortaya çıkan bu tabloda herkes kendi desteklediği adayın ‘aday’ gösterilmesi için bastırmaya başladı. Daha önce ertelenen kongre böylesine çekişmeli bir ortamda seyir ederken, Başkent’e yapılan görüşmeler de sonuç vermedi. 

MÜLAKAT
Kongre öncesinde mevcut Başkan Beşir Doğrusever’in yanı sıra Avukat Bülent Ateşoğlu ve Erdal Köse ile yapılan mülakatlar tamamlandı. Yapılan mülakatlar sonrasında net ve kesin bir sonuç yine çıkmadı. Halen AK Parti Erenler İlçe Başkanlığı görevini sürdüren ve kongre öncesinde adaylık için bastıran Beşir Doğrusever ve ekibi çalışmalarını sürdürüyor. Başkanlık yarışında ismi geçen diğer iki aday Erdal Köse ile avukat Bülent Ateşoğlu ise kongre öncesinde hazırlıklarını bütün hızıyla sürdürdüğü gelen bilgiler arasında yer alıyor. 

ALİ İHSAN YAVUZ
Ve bütün bunların yaşandığı siyasi arenada gözler AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’a çevrildi. Erenler kongresi öncesinde yaşanan Yavuz’un nasıl bir hamle yapacağı ve yapacağı bu hamleyle sıkışan ilçe kongresinde nasıl bir çözüm bulacağı merak konusu oldu.