HALK54.COM/Haber Merkezi
AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever, sosyal medya hesabından merakla beklenen AK Parti Erenler kongresinin tarihini açıkladı. Tever, "24 Ekim Cumartesi Günü Saat 14.00’da gerçekleştireceğimiz Erenler İlçe kongremiz ile birlikte tüm İlçe kongrelerimizi tamamlamış olacağız. Bir yandan da Kadın Kolları ve Gençlik Kolları kongre sürecimizi devam ettiriyoruz. 7. Olağan Kongre sürecimizi bayram havasına çeviren tüm teşkilat mensuplarımıza gönülden teşekkür ediyorum. Erenler İlçe Kongremizi de bayram havasında, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştireceğiz inşallah." dedi.

BAŞKAN DOĞRUSEVER
İl Başkanı Tever açıklamasında “Erenler İlçe Kongremizi de bayram havasında, birlik ve beraberlik içerisinde gerçekleştireceğiz inşallah." dedi ama kongre öncesinde 3 adayda liste hazırladığı öğrenildi. AK Parti Erenler İlçe Başkanı Beşir Doğrusever her şartta aday olduğunu ve liste hazırlığı yaptığı kongre öncesinde delegeleri tek tek ziyaret etmeye devam ediyor. Delege avantajının bulunduğu Doğrusever yakın çevresine “Beni neden istemediklerini söylesinler. Ben bırakmaya hazırım. Ama bana kimse neden aday olmamam konusunda bir eksik gösteremiyor” dediği siyasi kulislerde konuşuluyor.

AVUKAT ATEŞOĞLU
AK Parti kurmaylarının desteklediği isim olarak siyasi kulislerde adlandırılan bir başka aday avukat Bülent Ateşoğlu ise kongre öncesinde en rahat aday olduğu öğrenildi. AK Parti kurmaylarının destek verdiği Ateşoğlu da liste hazırlıklarını aralıksız sürdüren bir başka isim oldu. Kongre öncesinde arkadaşlarıyla delegelerle birlikte olan Ateşoğlu’nun işi şansa bırakmadığı ve sürekli çalıştığı bilgisi kulislerde de dillendiriliyor.

VE ERDAL KÖSE
Mevcut başkan Beşir Doğrusever ve avukat Bülent Ateşoğlu gibi işi sıkı tutan bir başka isim ise AK Parti Erenler İlçe Başkanlığı’na aday olan Erdal Köse oldu. Her iki aday gibi delegelerle yakın dirsek teması kuran Erdal Köse  önümüzdeki Cumartesi günü yapılacak olan 7. Olağan Kongre öncesinde ekibiyle çalışıyor. Gece geç saatlere kadar delegelerle buluşan ve yapacağı çalışmaları anlatan Köse de ‘adayım’ diyor. 

NEFESLER TUTULDU
Bilindiği gibi Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Hendek İlçe Kongresi iki adaylı olmuştu. AK Parti Erenler 7. Olağan kongresi de Hendek gibi çok adaylı olur mu, olmaz mı bilinmez. Şu anda bilinen tek gerçek ise 3 aday da liste hazırladığı ve 3’nün de seçime girmeye hazırlandığı oldu. 

HEYECAN DORUKTA
Kongrelere tek liste halinde giden AK Parti’de 3 adaylı kongreye izin verir mi, vermez mi! Eğer 3 adaylı kongreye izin verilmez ise ne olur! Adaylardan kim geri çekilir, kim çekilmez! Yoksa kongre 3 adaylı mı olur! İyi olan kazanır mı! İşte bütün bu soruların cevabı önümüzdeki Cumartesi günü cevap bulacak.