İYİ Parti Sakarya Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü dolayısıyla yazılı bir basın açıklaması yaparak Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e şükranlarını sunduğunu belirtti.

Seçme ve seçilme hakkı 
Akçalışkan: ''Cumhuriyet kazanımlarının en önemlilerinden biri olan "Kadınlara Seçme ve Seçilme Hakkının Verilmesi"nin yıldönümünü bugün kutlamaktayız. Türk kadınlarına seçme ve seçilme hakkı 3 Nisan 1930 tarihinde belediyelerde, 26 Ekim 1933‘te köy ihtiyar heyeti ve muhtarlık seçimlerinde ve son olarak da 5 Aralık 1934‘te Türkiye Büyük Millet Meclisi`nde tanınmıştır. Türkiye, Fransa ve İtalya‘dan 11, Romanya‘dan 12, Bulgaristan‘dan 13, Belçika‘dan 14, İsviçre‘den ise 36 yıl önce kadınlara seçme ve seçilme hakkı tanımıştır.''dedi.

Türk kadınına verilen önem 
İYİ Parti Sakarya Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan: ''5 Aralık Dünya Kadın Hakları günü Ulu Önder Atatürk'ün yaptığı en büyük devrimlerdendir. Anayasa ve Seçim Kanunu'nda yapılan yasa değişikliği ile kadınların ilk kez oy kullanmasının ve aday olabilmesinin önünü açmıştır. Bununla birlikte ''kadınlara milletvekili seçme ve seçilme hakkı'' sunulmuştur. Atatürk yeni neslin yetişmesi ve eğitiminde birinci rol oynayan Türk toplumunda Türk kadınına önem vermiştir.''diye belirtti.

''Söz veriyoruz''
Akçalışkan: ''Bu anlamlı gün de; kadın ile ilgili sorunların dile getirilmesi, bu konuda ki farklılığın yaratılması açısından çok önemlidir.  Çağdaş, Demokratik ve ileri bir toplum için kadınların güçlendirilmesi ve cesaretlendirilmesi söz sahibi olmaları, etkinlik alanlarının genişletilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk gibi alanlar da eşit fırsat olanaklarından faydalanmaları çok büyük önem taşımaktadır. Genel başkanımızın da kadın olmasından güç alarak kadınlarımıza her anlamda destek vereceğimizin ve yanlarında olacağımızın sözünü veriyoruz. Birbirimizi koşulsuz sevdiğimiz, kadın olmanın muhteşemliğini anlayabildiğimiz günlere... 5 Aralık Dünya Kadın Hakları günümüzün 86.yılı kutlu olsun. "Bir toplum, bir millet erkek ve kadın denilen iki cins insandan meydana gelir. Mümkün müdür ki, bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça, diğer kısmı göklere yükselebilsin!" (Mustafa Kemal ATATÜRK) ''diyerek sözlerine son verdi.