2011 YILINDA OLMASI TESADÜF DEĞİL
Akçalışkan: ''Kadın cinayetlerinde azalmanın görüldüğü tek yılın 2011 yılı olması tesadüf değildir. 2011 yılında etkin politikalar uygulanarak kadın cinayetlerinin önüne geçilebileceğini ve kadına yönelik şiddetin durdurulabileceğini gördük. Bundan sonraki senelerde de İstanbul sözleşmesi ve 6284 sayılı kanun etkin uygulansaydı kadın cinayetlerinin ve kadına yönelik şiddetin azalabileceğini biliyoruz.''dedi.

MİLYONLARCA KADINI ALDATTINIZ
İYİ Parti Sakarya İl Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan: ''İstanbul Sözleşmesini hazırlayarak, memleketin milyonlarca kadınını kandırarak, aldatarak iktidar oldunuz ve korudunuz. Oy aldığınız milyorlarca kadına bunu reva gördünüz. Kadınları aldatarak, insanları aldatarak sözleşme ile gözlerini boyadınız. Sistemi değiştirdiniz. Şimdide bir gecede sözleşmeden çıktığınızı ilan ediyorsunuz. Bunun da mutlaka bir karşılığı olacaktır. Bu anlamda İstanbul sözleşmesi uygulanmasının tekrardan yürürlüğe girmesi konusunda İYİ Parti olarak mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz.''diye belirtti.

ŞİDDETSİZ DÜNYA MÜMKÜN
İYİ Parti Sakarya İl Kadın Politikaları Başkanı Arzu Göksun Akçalışkan: "Kadın cinayetleri olmadan, şiddete maruz kalmadan geçirdiğimiz tek bir gün bile yok. Bu cinayetleri ve şiddeti önlemek, katilleri cezasız bırakmamak için çaba gösterilmesini beklerken bu gece Resmi Gazete'de yayımlanan İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı kadınların hayatına bir karabasan gibi indi. İktidar, İstanbul Sözleşmesinden çekilme kararı ile kadınları her türlü şiddete karşı korumaktan vazgeçtiğini ilan etti. Şiddetsiz bir dünya mümkün. İstanbul Sözleşmesinden çekilmeyi reddediyoruz" dedi.