HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ ile Zeynep Eda ATEŞ'in haberi
Gelecek Partisi Adapazarı İlçe Başkanı Faruk Albay, geçtiğimiz hafta yapılan törenle tamamen hizmete açılan Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili talepte bulundu.

Halk54.com'a konuşan Albay, otoyolu kullanan Sakaryalı vatandaşlardan 4-5 kilometre gibi kısa mesafe için ücret alınmaması talebinde bulundu. Albay, bu uygulama örneğinin Adana ve Antep gibi şehirlerde uygulandığını hatırlattı.

Albay, "Bildiğiniz gibi kısa bir süre önce Kuzey Marmara Otoyolu’nun 6. Kesiminin açılışı Cumhurbaşkanımız tarafından gerçekleşti. Bizler Gelecek Partisi olarak yapılan her olumlu hizmetin yanındayız ve destekliyoruz. Bu bağlamda yapılan otoyolların, hastanelerin, üniversitelerin açılmasının kesinlikle karşısında değiliz. Bu devlete, kamuya faydası olacak her hizmetin yanında yer alacağız." dedi.

Albay, "Ancak bizim Genel Başkanımızın, Genel Merkezimizin ve partimizin itirazları şundan dolayı oluyor. Bu yollar açılırken, hastaneler açılırken köprüler yapılırken burada kamunun zarar uğratılmasını istemiyoruz. Hiçbir şekilde kamunun ve insanlarımızın zarara uğratılmasını istemiyoruz. Birilerinin bu yapılan hizmetlerden nemalanmasının kesinlikle karşısındayız ve bunu da sonuna kadar inceleyeceğiz hepimiz kendi görev bölgemizde gerekli itirazları yapacağız." dedi.

Albay, "Burada biliyorsunuz iki tane gişe var şehir içerisinde kullanılan biri Kömürlük’den kuzeyden gelen vatandaşlarımızın kullandığı, bir de Valilik gişelerimiz bulunmakta. Arada çok kısa bir mesafe var. Aynı şehir içerisinde otoyollarda arada kısa mesafe olduğu zaman bunun örnekleri de var mesela Adana’da, Antep’te 4-5 kilometre bir mesafe için ücret alınmıyor. Aynı uygulamanın bizim halkımıza da uygulanmasını istiyoruz. Adapazarlı, kısa mesafe yol kullanan vatandaşlarımıza sadece." dedi.

Albay,"Kuzeyden gelen Söğütlü’den, Karasu’dan Kömürlük, Poyrazlar o bölgeden gelip Camili’ye giriş yapacak insanlar Kömürlük’de gişeden girdiğinde bu bölgede ki Valilikteki gişelerden çıktığında devlet kurumlarının olduğu Valiliğe çok daha rahat ve kısa bir zaman içerisinde varabilir. Bu yolun kullanılmasının aynı zamanda şehir trafiğine de çok olumlu etkisi olacak. Böyle bir talebimiz var bizim bu kısa mesafe için ücret alınmamasını talep ediyoruz." dedi.

Albay, "Mümkünse ilgililerden. Devletin kurumları var burada iki tane büyük hastanemiz var Kuzeyden gelen vatandaşlarımızın kısa sürede buraya ulaşması mümkün hem çevre yolunu da kullanmamış olacaklar hem de trafik açısından çok iyi olacak aynı zaman da acil durumlarda kullanım için çok uygun olacak. Biz hemşerilerimiz adına bir beklentimiz ve talebimiz var. Bunun dillendirilmesi mümkünse gerçekleştirilmesini arzu ediyoruz." dedi.