Bir dizi ziyaretler için ilimize gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Tv264’te Hüseyin Can İğdir’in sunduğu Gündem Özel programında gazetecilerin konuğu oldu.


Ülkenin ekonomik durumu hakkında açıklamalarda bulunan Babacan, “Biz güzel günleri gördük. 34 seneden sonra enflasyonun tek haneye indiğini gördük. Milli gelirimize oranla borcumuz düştü. Sadece ekonomide değil siyasi reformlarda da çok önemli yollar kat ettik. Biz kendi kadromuzu kurarken tamamen liyakat hususunu göz önüne alarak kurduk.


“ TÜRKİYE KURUMSAL BİR ÇÖKÜŞ YAŞIYOR”

Şimdi adalet ayaklar altında, liyakate hiç bakılmıyor. En üst düzey atamalarda bazı kesimlerin dışlandığını görüyoruz. İstişare de tamamen yok olmuş durumda. Gerçekten Türkiye kurumsal bir çöküş yaşıyor. Şuanda ülkeyi yöneten kadronun bu işi beceremeyeceğinden emin olduğumuz için DEVA Partisini kurduk” diye konuştu.

“MERKEZ BAŞKANININ YARINI GARANTİ DEĞİL”

Babacan, “Merkez Bankası başkanı yol geçen hanına döndü. Bugünkü başkanın bile yarını garanti değil. 2002 yılında merkez bankası başkanı ile görev sonuna kadar çalıştım. Değiştir diye çok baskı yaptılar. Sonra gelen merkez başkanları görev sonuna kadar çalıştı. Böyle bir şey şuanda yok.

Biz siyasi hareket başlattık. DEVA Partisi gerçekten her siyasi partiden mensupları barındırıyor. Bizim amacımız yeni ve farklı bir parti oluşturmaktı. Bunu da başardık. Siyaseti çözüm üretme sanatı olarak görüyoruz.

Büyükşehirlerde teşkilatlanma konusunda çalışmalar yapıyoruz. Belli bir aşamaya gelmeden sahada bir ölçüm yaptırmanın doğru olduğunu düşünmüyorum. Sahada gördüğümüz desteği hiçbir anket göstermiyor” dedi.


“BİRKAÇ DAKİKASINI İZLEDİM SONRA DAYANAMADIM”

Sedat Peker’in videolarıyla ilgili soruya cevap veren Babacan, “İlk videonun birkaç dakikasını izledim sonra dayanamadım bıraktım. Arkadaşlarımız detaylı inceleyip raporlandırdılar. Videolardaki tablo çok çok üzücü. Suç örgütünün başında olan bir ismin bizzat içinde olduğu suç unsuru olayları anlatıyor. Normalde beklenen bu ülkenin savcılarından gerçekleri öğrenmekti.


Bu iddialar doğru mu değil mi diye araştırılacağı yerde yayın yasaklarıyla engellenmeye çalışılıyor. Ülke adeta narko devlet olarak görülmeye başlandı. Hukuk devletiysek acilen yargı süreci başlatılmalı” ifadelerini kullandı.