HALK54.COM/Hüseyin CUMALI'nın özel haberi
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) resmi internet sitesinde 23 Haziran 2015 yılında 25’inci dönem milletvekilliği için ant içen milletvekillerinin hangi partiyle mensup olduğu yazmıyordu. Ancak 26’ıncı dönem milletvekilleri 17 Kasım 2015 yılında yaptığı ant içme töreni TBMM’nin resmi internet sitesine kayıt edilirken, milletvekilinin bağlı olduğu partinin adı da resmi kayıtlara işlenmeyle başladı.

2016 YILI KAYITLARINDA VAR
Çok kısa süren 25. dönem milletvekilliği sonrasında yapılan seçimle birlikte bu kez 26’ıncı dönem milletvekilleri mecliste ant içti. AK Parti’den 26. dönem Sakarya Milletvekili olarak tekrar seçilen Ali İhsan Yavuz bütün milletvekilleri gibi 17 Kasım 2015 tarihinde ant içti. Yavuz’un 26’ıncı dönem milletvekilliği için ant içtiği meclisin resmi internet sitesi kayıtlarına ‘AK Parti Milletvekili’ olarak işlendi. 

2018 YILI KAYITLARINDA BAĞIMSIZ
Türkiye bir kez daha seçime gittiği 2018 yılında Yavuz bu kez 27’inci dönem AK Parti Sakarya Milletvekili seçildi. Üçüncü dönem milletvekili seçilen Yavuz yine TBMM’de milletvekilliği andı içti. Tarih 7 Temmuz 2018’i gösterirken bütün milletvekilleri gibi meclis kürsüsünde milletvekilliği için ant içen Yavuz bu kez meclisin resmi internet sitesine ‘Bağımsız Milletvekili’ olarak kayıt edildi.

HALEN BAĞIMSIZ YAZIYOR
Halen Türkiye Büyük Millet Meclisi resmi internet sitesinde kayıtlarında Ali İhsan Yavuz ‘Bağımsız Milletvekili’ olarak ant içtiği yazarken, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Çiğdem Erdoğan Atabek, Kenan Sofuoğlu’nun ant içme törenleriyle ilgili meclisin resmi internet sitesinde olan kayıtlarında ‘AK Parti Milletvekili’ olarak yazıyor.

GÖZLER YAVUZ’DA
Öte yandan TBMM resmi internet sitesinde 2 yıldır AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un yazmasıyla ilgili ne yapacağı ise merak konusu oldu. Yanlışlıkla olsa bile AK Parti’nin A takımında bulunan Yavuz’un resmi kayıtlarda 2 yıldır ‘Bağımsız Milletvekili’ olarak yazması kabul edilemez bir gerçek...