Halk54.com Genel Yayın Yönetmenimiz Hüseyin Cumalı, bugünkü köşe yazısında Ersin İbil'in siyasi bağlantıları kullanarak özellikle belediyeleri tahakküm altına almaya çalıştığını kaleme aldı. 

Cumalı 'Karasu Belediyesi ve Ersin İbil!' başlıklı yazısında, "Peki ama AK Partili Belediye Başkanları eleştirilemez mi! Elbette eleştirilir... Heeeee, sıkıntı ne! Sıkıntı şu... Hem bu kentte AK Parti tribünlerine oynayacaksın, hem de AK Partili belediye başkanlarına giydireceksin... Hem AK Parti Milletvekili ile bu kentte görüntü vereceksin, hem AK Parti'ye kan kaybettireceksin..." ifadelerini kullandı.

Hüseyin Cumalı'nın bu köşe yazısına birçok kesimden destek gelirken, konuyla ilgili AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. 

Cumalı'nın çok haklı olduğunu belirten Yavuz, "Yeterki AK Parti gitsin de gerisi isterse tufan olsun, anlayışı içinde AK Parti'nin yaptıklarını değersizleştirme girişimleri hep var. Onlar zaten belli.  Ancak hem AK Partiliyim deyip hem AK Partiye kan kaybettirmek için uğraş vermek olmaz, olamaz. Hüseyin Cumali çok haklı." dedi.