HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
AK Parti Sakarya'da 7. Olağan Kongre süreci bugün Ferizli ve Adapazarı ilçeleriyle devam ediyor. 

Bu kapsamda Adapazarı İlçe Teşkilatı'nın kongresi Atatürk Spor Salonu'nda gerçekleştiriliyor. Kongre öncesinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz açıklamalarda bulundu.

Kocaali'de fındık bahçesi sahipleri ile bahçede çalışan mevsimlik tarım işçileri arasında yaşanan tartışmanın sosyal medya platformlarında ve bazı haber sitelerinde 'Kürt kökenli işçilere saldırı' şeklinde verilmesiyle ilgili konulan Yavuz, "Fındık işçileriyle ilgili provokasyon içeren haberler yapıldı. Bunun üzerine Valilik bir açıklama yaptı. Bugün en güzel cevabı kendi il başkanları verdi. Fitne çıkarmasın diyor başkan. Bizde onu söylüyoruz. Ey CHP'nin unsurları ve yandaşları sakın böyle bir fitne çıkarmaya çalışmayın bu Sakarya'da tutmaz. Başka kapıya bakın. Zaten siz kendi başkanınızı da inandıramıyorsunuz çünkü o il başkanı da orada yaşıyor ve gerçek durumu görüyor. Doğruyu işaret ettiği için onu tebrik etmek istiyorum." dedi.

Ada Treni ile ilgili konuşan Yavuz, "Ada treni çok konuşuldu. Bir il başkanının açıklamasında gördüm. 'Seçim yapılırsa ada treni gelir' demiş. Ada Trenine ara verilmesi seçimde tekrar gelsin diye değildi daha önce. Bir bakım vardı ve o bakımın üzerine biliyorsunuz Ada Treni gelmeye başladı. Ve sonrada acaba istasyon Mithatpaşa'ya mı alınsın, Arifiye'ye mi alınsnı diye konuşuldu, tartışıldı, hatta uzun uzun şehrin altından girebilir mi diye konuşuldu, tartışıldı. Ama sonunda o şehrin altından gelmesin diyen biri var. Trenin şehrin altından gelmesinin teknik olarak biraz zor olacağı, istasyonun geriye çekilmesinin de şehir eşrafı tarafından çok uygun olmadığını düşündük. Çünkü milletin rotası, bizim rotamızdır. Bunu gördüğümüz için bakımda bitmişti, bu ihtimallerde ortadan kalkmıştı. Konuştuk, anlaştık görüşmeleri yaptık. Ada treni şehre girdi. Biz ne zaman yaptıklarımızı, yapacaklarımızı seçimlere endeksli olarak yaptık ki? Eğer buradan bakacak olsaydık, o gaz müjdesini seçime yakın verirdik" dedi.