HALK54.COM/Bülent YAMAN
AK Parti Sakarya teşkilatlarında uzun yıllar aradan sonra ilk kez iki adaylı bir kongre gerçekleştiriyor. Bugün gerçekleştirilecek AK Parti Hendek İlçe Kongresi'nde genel merkezin aday olarak belirlediği mevcut başkan Hasan Serdar Baykal ile Şenay Sakal, başkanlık için yarışacak.

Kongre öncesinde AK Parti 25. dönem Milletvekili Ali İnci, açıklamalarda bulundu. İnci, Sakarya'da uzun yıllar sonra iki adaylı olarak gerçekleştirilecek olan kongreyi demokrasi açısından büyük bir kazanım olduğuna inandığını belirtti. İnci, kazananın AK Parti olacağını vurguladı.

Halk54.com'a konuşan İnci, "Türkiye'de ilk defa 2 listeli bir kongre oluyor AK Parti'de. AK Parti'de daha çok anlaşarak ve uzlaşarak getirdiği bu olayda delegeler ve köy temsilcilerinde büyük bir kopukluk oluyor. Ama şimdi ki bu kongrede baktığımız zaman delegeler delege olduğunu anladı. Partimiz için gerçekten önemli olduğunu hissediyorum. İnşallah genel merkezimiz buna daha çok dikkat eder. Çünkü ilçe başkanı delegeyi tanımıyor, mahalle temsilcisini tanımıyor. İyiki de yapmıyor çünkü yukarıdan atanıyordu. Ama şimdi delege seçiyor, delege aranıyor. Bu demokrasi açımızdan da çok büyük bir kazanım olduğuna inanıyorum. İnşallah bundan sonraki seçimlerde buna dikkat edilecek olduğuna inanıyorum. Biz burada bakıyoruz; seçim sonrasında o delegelerle mahalle temsilcileriyle ilçe teşkilatı arasında daha derin bir bağ olacak. Kongrenin kazananı kaybedeni yok. AK Parti kazanacaktır." dedi.