HALK54.COM/Bülent YAMAN
AK Parti Hendek eski İlçe Başkanı ve son yerel seçimde AK Parti Hendek Belediye Başkan Adayı olan Ali Kemal Sofu, Hendek Belediyesi'nin Ağustos ayı meclis toplantısında belediyeye ait 397 adet taşınmaz gayrimekulün satışa çıkarılması kararını üzüldüklerini ifade etti.

Sofu, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

* Çarşamba günü gerçekleşen Hendek Belediyesi olağan Ağustos ayı meclis toplantısı sonucunda Belediyemize ait 397 adet taşınmaz gayrimekulün satışa çıkarılması kararına üzülüyoruz.

* Büyükşehir Belediye yasası ile Hendek belediyesine geçen ve satışa konu olan bu yerlerin; bir çoğu köy yeri diye tabir ettiğimiz yerler olup mahalle sakinlerimizin ortak kullandığı alanlarıdır.

* "Belediyemizin bütçesi bize fazlasıyla yeter" denilerek çıktıkları yolda şimdi "Önceki başkanlar da sattı. Ama biz kanuna uygun satacağız" demeleri verilen sözlerin sadece meydanlarda kaldığının göstergesidir. Dün muhalefet cephesindeyken eleştirilen uygulamaların bugün misliyle uygulandığını görüyoruz.

* Bizim Belediye Başkanlığı anlayışımız bulunulan makamda istediği gibi tasarruf yetkisi göstermek değil; elindeki değerlerin her birini emanet bilip sahip çıkmaktır.

* En başında dediğimiz gibi yapılan her iyi işin yanında olacağız. Lakin; bugün daha doğmamış çocuklarımızın bile hakkı olan 1726 dönüm taşınmazın satılmasını Hendek'imizin geleceği adına doğru bulmuyoruz. Tüm hemşehrilerimize saygılarımı sunuyorum.