AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, hazırlanan 9 maddelik sosyal medya teklifinin görüşmelerini tamamlayarak saat: 07:13'de yasalaştırdıklarını açıkladı.

Atabek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Temiz bir sosyal medya için #TBMM Genel kurulunda sosyal medya kanununu ile sosyal ağların, Türkiye’de temsilci bulundurması, kişilere hakaretlerde“unutulma” hakkını, suç teşkil eden paylaşımı mahkeme süreci olmadan kaldırılması için müracaat hakkını, Kişilik hakkını ihlal eden paylaşımı kaldırmayan sosyal ağa karşı tazminat davası açılabilmeyi, özgür medya ve tartışma ortamını koruyan, kişilik haklarına saygı konusunda düzenleme sağlayan kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifinin görüşmelerini tamamlayarak saat: 07:13'de yasalaştırdık" ifadelerine yer verdi.

Yeni kanunla, Türkiye’de temsilci bulundurmayan sosyal ağlara 5 aşamalı yaptırım uygulanacak. Yükümlülükleri yerine getirmeyen sosyal ağlara 30 milyon liraya kadar para ve bant daraltma (erişememe) cezaları verilecek.