Yüz yüze eğitimin tekrar faaliyete geçmesi ile birlikte öğrenciler yerleştikleri üniversiteler için şehirlere göç etmeye başladı. Bu süreçte öğrenciler ev kiralarının artması ve yurt sorunları ile karşı karşıya kalması üzerine Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu "yurtlarda sorun yok" açıklaması üzerine Sakarya Milletvekili Özkoç'tan tepki geldi.

"ALGI YAPIYORLAR"
Salgın döneminde verilen 1.5 yıllık ara sonrası yüz yüze eğitime dönülürken, üniversite öğrencileri yüksek kira ve yurt ücretleri nedeniyle zor durumda kaldı. Yurtların yetersizliği nedeniyle Türkiye'nin dört bir yanından üniversite öğrencileri şikayetlerini dile getirirken, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu düzenlediği basın toplantısında yurtların yeterli olduğunu belirtti. Bakan Kasapoğlu, "Belli bir amaçla, kötü algıyla milletimizi kandırmaya çalışanlar çok iyi bilsinler ki her bir öğrencimiz, her bir gencimiz, Türkiye Cumhuriyeti'nin sosyal bir devlet olmasının bilinciyle, devletimizin, hükümetimizin güvencesi altındadır" dedi.

TEPKİ GÖSTERDİ
Konu üzerine CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, açıklamaları yalanladı. Sosyal medya üzerinden paylaşımda bulunan Vekil Özkoç, "Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, yurtlarda sorun yok, öğrencilerimiz için yeterli yurdumuz var diyor. Muhalefetin olmayan bir sorun yarattığını söylüyor. Ancak AKP'li belediyeler misafirhanelerini öğrencilere açacaklarını duyuruyor. VALLAHİ BEN BÖYLE YALANCILIK GÖRMEDİM!" ifadelerini kullandı.