MHP İl Başkanı Ahmet Ziya Akar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘bildiri’ yayımlayan 104 emekli amirale ile ilgili yaptığı açıklamaların ardından sosyal medya adresinden yorumda bulundu.

Akar, “Genç subaylardan emekli amirallere giden süreçte demokrasi tarihimizin makus talihinin tekrar etmemesi adına milli iradenin temininin, milli haysiyetimizin korunması ile mümkün olacağı muhakkaktır.

Sayın Cumhurbaşkanımızın kabine toplantısı sonrasında yapmış olduğu açıklamalarında net ifadelerle milli menfaatlerimizin her daim savunulacağı ve hatta daha ileri kazanımların elde edilmesi için uğraş verileceğine dair irade beyanı ziyadesiyle memnuniyet vericidir.

Bu anlamda aklı ve gönlü Türk milletinden yana olan her bir irade sahibinin tavrını da milli haysiyetten yana göstermesi tarihi bir sorumluluktur.

Sorumlular hakkında hak ettikleri hüküm tesis edilmelidir.

Söz konusu sorumluluğun gereği olarak Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli Beyefendinin de ifade ettiği üzere vesayetçi anlayışı ifade eden bildiride imzası bulunan kişiler hakkında adli ve idari soruşturmalar bir an önce tamamlanarak Türk hukuku işletilmeli,

Bölgemizde verdiğimiz beka mücadelesini akamete uğratmak isteyen mahfillerin ve bunların dahili işbirlikçilerinin Türk adaleti karşısında hak ettikleri değeri alacaklarına dair inancımız tamdır.

Bu destek var oldukça millet varlığı ebed müddet devam edecektir.

Zira aziz milletimizin Atatürkçülüğü ve milli değerleri diline dolayan zevzeklerin milli şuurdan uzak tavırlarına karşı gösterdiği vakur duruş, tarafını Türk milletinden yana belirleyen serdengeçtileri destekler mahiyettedir.” İfadelerini kullandı.