MHP Sakarya İl Başkanı Akmet Ziya Akar mesajında hemşehrilerinin ve tüm müslüman aleminin Ramazan bayramını tebrik ederken, koronavirüs salgını ve İsrail'in yaptığı saldırılara da değindi.

İşte Başkan Akar'ın Ramamzan Bayramı kutlama mesajı;

"Mübarek üç ayların en kıymetlisi, kutsal kitabımız Kur’an ı Kerim’in indirilmeye başlandığı, onbir ayın sultanı Ramazan ayını tamamlamanın hüznü, nefislerimizin bir kez daha terbiye edildiği, benlik duygularının törpülenerek paylaşmada ve sabırda biz olabilmenin şuuruna erişildiği Ramazan Bayramı, şüphe yok ki İslam nuruyla atan yüreklerde yerini bulacaktır.

Toplumsal dayanışmayı ve barışı ifade eden bayramlar birlik ve beraberliğe vesile olmasından dolayı kültürümüzün ayrılmaz bir parçası, İslam medeniyetinin ise temelinde yer alan hoşgörü ikliminin sembolleşmiş değerleridir.

Son yıllarda tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, ülkemizi olduğu kadar tüm İslam beldelerini de olumsuz yönde etkilemiş, toplumsal ve beşeri alışkanlıklarımızda zorunlu değişimlere sebep olmuştur.

Ancak bu zorunluluk halinin geçici olduğu fikrinden hiç vazgeçmeden ve bilim insanlarımızın yaptığı yönlendirmelere azami seviyede riayet ederek, bizi biz yapan değerlerimizi yaşayacağımız yarınlara beraberce ulaşabileceğimizi unutmamamız gerekir.

Salgınla mücadelenin yaşattığı zorluğun yanında insanlıktan nasibini almamış faşist İsrail’in Ramazan ayının son günlerinde başlattığı ve halen devam eden saldırıları da içimizi kanatmaktadır.

Kudüs ve Gazze’ye yapılan saldırılarda ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın ve masum sivil haklın hedef alınması, insanlığa ve İslam’a yapılmış büyük bir hakaret olduğu kadar dualarımızda Allah’tan gazab dilememize yol açan zulmün de yeryüzündeki en somut örneği olması açısından ibretliktir.

Zalim İsrail terör devleti olduğunu her fırsatta bizlere hatırlatmakta ve zulmünü masum ve zayıf Filistinli müslümanlara uygulayarak caniliğini göstermektedir.

Bu anlamda bir diğer ibretlik husus ise Türkiye dışında müslüman kimliği ile öne çıkmış devletlerden hiç birinin basit kınama mesajları dışında somut bir tavır ortaya koymaması hatta görmezden gelmesidir.

İslamın son kalesi ve sancaktarı olan aziz milletimiz ecdadından aldığı sorumluluğun gereği olarak zulme karşı sessiz kalmamış, Türkiye olarak da uluslararası alanda takınılan tavır ve başat rol ile zalime karşı olan dava şuuru savunulmuş olup şüphe yok ki bu tavrın sonuç vermesi müslümanların bir bütün halinde hareket etmesiyle mümkün olacaktır.

Bu itibarla kavuşacağımız Ramazan Bayramının aziz milletimiz ve İslam aleminin selameti için birlik ve beraberliğin tesis edilmesine, hak ve adaletten yana olan medeniyetimizin yeniden yeşerdiği yarınlara ve sevdiklerimizle kucaklaşacağımız sağlıklı günlere erişmemize vesile olmasını Rabbimden niyaz ediyor, Sakaryalı hemşehrilerimizin, aziz milletimizin ve İslam alemimin bayramını tebrik ediyorum."