Biçer yaptığı açıklama da şunları kaydetti: “Özellikle son dönemde gençlerimiz mevcut siyasi ve sosyal şartlar içinde büyük bir gelecek kaygısı içindedir. Ülkemizdeki genç işsizlik oranı % 50 lerin üzerindedir. Üstelik buna ek olarak birçok üniversite mezunu gencimiz iş bulamadıkları için KYK borçlarını ödeyememektedir. Devlet planlama teşkilatının gençleri istihdam etmeye yönelik hiçbir faaliyette bulunmadığını görüyoruz.

Genç kuşaklar çaresizlik ve gelecek kaygısının pençesinde çırpınmakta ve geleceğini artık Türkiye'de değil Avrupa veya Amerika'da aramaktadır. Sayın cumhurbaşkanımızın göreve geldiği ilk yıllardan itibaren her aileye en az 3 çocuk yapın telkinlerine rağmen, o çocuklar büyüyüp genç bir birey haline geldikleri zaman onları iş ve istihdam hayatına katacak hiçbir devlet projesinin olmadığını üzülerek belirtmek istiyorum. Her fırsatta gençliğe önem verdiklerini dile getiren devlet büyüklerinin bu hususta hiçbir somut girişimde bulunmamaları gençlerin dikkatinden kaçmıyor artık.

Ben de işsiz genç bir öğretmen olarak bu satırları yazarken gençlerimizin içine kapıldıkları buhranı çok iyi idrak ediyorum. Bizler başta genel başkanımız Sayın Gültekin Uysal olmak üzere Demokrat Gençlik olarak gençlerimizin bu sorunlarını elimizden geldiğince bütün sosyal ve siyasal mecralarda dile getirmeye gayret edeceğiz . “dedi.