Başkan Çetin, yaptığı basın açıklamasında Kışlalı'nın yaşadıklarını anlatarak şu ifadelere yer verdi; "Kemalizm, geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür" diyen Cumhuriyet Devrimcisi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, 21 Ekim 1999’da evinin önünde uğradığı bombalı suikast sonucu aramızdan alındı. “Slogan Atatürkçülüğüne karşıyız.” sözüyle, devrimi niteliğini açıkça sergileyen Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, ülkemizin sürüklendiği noktayı çok önceden, tespit etmişti:
 “Türkiye’yi etnik kökenlere göre parçalamak isteyenlerin önündeki en büyük engel Kemalizm… Bir din devleti kurmak isteyenlerin önündeki en büyük engel Kemalizm… Yeni mandacı, numara, Cumhuriyetçilerin önündeki en büyük engel gene Kemalizm… Dolayısıyla, içeride ve dışarıda Atatürk düşmanlığı yapanların gizli Türkiye düşmanı olduğu açık bir gerçektir.”

YOL GÖSTERİCİ

"Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, bütün yazı ve konuşmalarında perdeyi aralamış, karanlık güçlerin açık amacını ifşa etmiştir. Atatürk, düşmanlığının boyutlarını ve gerisindeki zihniyeti, geniş kitlelere bıkıp usanmadan anlatmayı bir görev bitmiştir. Binlerce öğrenci yetiştirmiş, yüzlerce makale yazmış, onlarca kitap yayınlamıştır.  Karanlık güçler, işbirlikçiler, • Türkiye düşmanları, laik Cumhuriyet düşmanları, üniter devlet düşmanları elbette ki Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’dan rahatsızdı. Tıpkı Prof. Dr. Muammer Aksoy’dan, Doç. Dr. Bahriye Üçok’tan, Uğur Mumcu’dan rahatsız oldukları gibi. Devletin ve toplumun gözü önünde alçakça bir suikast sonucu katledildi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı… Cinayeti aydınlatılamadı. Aydınlatılmak istemedi fakat failleri bizler, çok iyi bilmekteyiz. Ne demişti şair: “Biz halkız, yeniden doğarız ölümlerde” Atatürk Devrimi için, demokrasi ve özgürlükler için, Cumhuriyetin temel nitelikleri için yaşamını hiçe sayanlar ölümsüzdür. Yolumuzu aydınlatan ışıktı, Prof. Dr. Muammer Aksoy, Doç. Dr. Bahriye Üçok, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Çetin Emeç gibi Cumhuriyet Devrimi şehitlerimiz Atatürkçü ve Cumhuriyetçilerin onuru yol göstericileridir. Tümü Cumhuriyet Halk Partisi ile yaşamaktadır. Ölümlerle bizi yıldıramaz, korkutamaz, sindiremezler. Binleriz, on binleriz, yüz binleriz, milyonlarız."