CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin, 1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık ayı olması nedeniyle meme kanserinde erken tanının önemine vurgu yaptı.

Başkan Çetin açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla 01-31 Ekim Ayı Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı olarak belirlenmiştir.

Kanser türlerinden biri olan ve kadınlar arasında erkeklere göre çok sıklıkla rastlanan meme kanseri günümüzde erken teşhis edildiği takdirde tedavi edilebilen ve hastalık erken tespit edildiği takdirde kişiye sağlıklı yaşam şansı kazandıran önemli bir kanser türüdür. Ancak, bütün gelişmelere rağmen kadınlar tarafından hastalığın çok iyi tanınmadığı yerlerde hastalık halen daha en çok korkulan kanser türlerinin başında gelmektedir. Özetle söylemek gerekirse meme kanseri, halen daha birçok kadının korktuğu fakat erken teşhis edilebilir bir hastalıktır. Bu nedenden dolayı, “Ekim Ayı” “Meme Kanseri Farkındalık ve Bilinçlendirme Ayı” olarak, ay boyunca çeşitli etkinliklerle meme kanseri konusunda bilinçlendirici ve farkındalığı yaratıcı organizasyon ve eğitim programları kapsamında tüm kadınlara ulaşmayı hedeflemektedir.

Meme kanseri erken tanısı mümkün olabilen, erken tanındığı takdirde tedavi edilebilirlik ve kişiye sağlıklı yaşam şansını kazandırabilen önemli bir kanser türüdür. Bu nedenle hastalıktan değil hastalıkta geç kalmaktan korkalım. Meme kanserinde erken tanının “HAYAT KURTARICI” olduğunu unutmayalım..."