30 Ağustos Zafer Bayramı'nın Türk milleti için onur ve gurur günü olduğunu ifade eden Erdoğan, Türkiye olarak hep birlikte bugünü kutlamanın mutluluğunu yaşarken, vatan için canını feda eden tüm şehitlere minnet duyduklarını, onları rahmetle ve şükranla andıklarını bildirdi.

Erdoğan, Kurtuluş Savaşı'nda Atatürk önderliğinde var olma mücadelesi verildiğini, yokluklar içinde kendisinden çok daha güçlü ordulara karşı büyük bir zafere imza attığını anımsatarak, şöyle devam etti:

''Bu eşsiz zaferin tek kaynağı, birbirine kenetlenmiş bir milletin vatanına, özgürlüğüne ve değerlerine olan aşkı ve inancıdır. Bu duygular milletimizi hep güçlü ve dimdik ayakta tutmuştur. Tarih boyunca farklılıklarımız birliğimizi tamamlayan zenginliklerimiz olmuştur. Birlik ve beraberliğimize asırlardır kimse zarar veremediği gibi bundan sonra da buna niyetlenenler hüsrana uğrayacaktır.

30 Ağustos Zafer Bayramı'nda, Cumhuriyetimizin kurucusu Aziz Atatürk'ü, silah ve dava arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi saygı ve minnetle anıyorum. Büyük Zafer'in 99. yılında, milletimizin Zafer Bayramı'nı en içten duygularla kutluyorum.“ dedi.