Sektörle ilgili sıkıntıları ve tespitleri paylaşan Coşkun Bilir; pandemi döneminde okulların açılmaması sebebi ile en çok etkilenen sektörler arasında yer alan işletmelerin yeterli desteği de göremediğini söyledi. 2 yıla yakın süredir kapalı olan iş yerlerinin bu sene okulların açılmasıyla umutlandığını fakat bu seferde ekonomi kaynaklı fiyat artışlarının kırtasiye esnafını zor duruma düşürdüğünü, ürünlerin çoğunluğunun ithal olması dolayısıyla fiyatlarda yüksek artışlar olduğu ve bunu müşteriye tam olarak yansıtamadıkları için kar oranlarından kesintiye giderek fiyat ayarlaması yaptıklarını belirtti.

Kantinci esnafı ile alakalı olarakta pandemi döneminde aynı sıkıntıların yaşandığı belirten Bilir, yeni dönemle ilgili olarakta sıkıntılı noktalara özellikle temas etti. Bazı okullarımızda dışarıdan paket servis olarak ürünler sokulduğunu ve yine okullara uygulanan sağlıklı ürünler satılması kurallarının okul çevresindeki işletmelerde sağlanmaması ile alakalı denetimsizliklerin kantinci esnafını zor durumda bıraktığını,belirtti.

Ziyarette konuşan DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Erdoğan; iki yıla yakın bir süredir çok zor durumda olan kantinci, kırtasiyeci, servisçi gibi meslek gruplarının yeterli ve adil bir destek alamadıklarını defalarca Genel Başkanımız Ali Babacan ve partimizde belirtmiştir. Artık bu yıl okulların açılması ile bu meslek gruplarımızda bir nebze nefes alma fırsatı bulmuş ve işlerine geri dönmüşlerdir. Şimdi hükümetin yapması gerek okulların açık kalması için gerekli tüm tedbirleri alması ve eğitimin aksamadan devam etmesini sağlamaktır.

Partimiz her alanda olduğu gibi eğitim konusunda da strateji planlarını hazırlamış ve iktidara geldiğimizde uygulamaya sorunları hızlıca çözmek üzere tespitlerini yapmıştır. Eğitim kart uygulaması ile dar gelirli aileler başta olmak üzere tüm öğrencilerimize desteklerimiz olacaktır. Eğitimin DEVA’sı hazır diyerek, bizleri ağırladığı için teşekkürlerimizi sunuyoruz.