İl Başkanı Erdoğan; ‘Engelsiz Hayata Erişim’ önceliğimiz olacak dedi.

Türkiye’de Ulusal Engelli Veri Tabanı’na göre engelli birey sayısı yaklaşık 1 milyon 600 bindir.Ancak resmi olmayan rakamlara göre Türkiye’de engelli oranının %13 ve engelli sayısının 9 milyon olduğu düşünülmektedir. Engelli çocukların sayısı ise yaklaşık 3 milyondur.

Engelli bireyler toplum hayatında, sosyalleşmekte zorluk çekmekte, dışlanmaya maruz kalabilmekte, yeterli eğitim imkanlarına kavuşmakta, çalışma hayatına, üretime dahil olmakta güçlükler yaşamaktadır.

Gerçek şudur: Engelli birey yoktur, bütün bunları yapması engellenen bireyler vardır!

 DEVA Partisi olarak biz;

 Engelli bireyleri kısıtlayan yaşam şartlarını iyileştirecek ve onların ‘Engellenen Bireyler’ olmalarının önüne geçeceğiz.

* Engelli yurttaşlarımızın engellilik seviyesine göre almış olduğu maaşları her kademe için iyileştireceğiz.

* Evde bakım aylığı alanların genel sağlık sigortası primlerini ödeyeceğiz, varsa geçmişe yönelik borçlarını sileceğiz.

* Engellilerin; konaklama, bakım ve sağlık hizmetlerinden ücretsiz şekilde yararlanabileceği kısa süreli bakım evleri ve yaşam merkezleri oluşturacağız.

* Atamalarda ve özel sektör denetlemelerinde; engelli istihdam kontenjanlarını önceliğimiz haline getireceğiz.

* Engelli yurttaşlarımızın; toplu ulaşım araçlarına, işyerlerine,kamu binalarına, konutlara ve tüm sosyal alanlara sorunsuz erişebilmesi için gerekli olan alt yapı çalışmalarının tümünü gerçekleştireceğiz.

* Engelli erişimini sağlayabilmek için; kamuya, özel sektöre ve STK’lara ekonomik destek paketi sağlayacağız.

* Engellilerimizin hem kamuda hem de özel sektörde kolay bir şekilde iş bulmasını sağlamak için beşeri sermayelerini arttırıcı; mesleki eğitim ve sertifika programlarını düzenleyeceğiz.

* Engellilerin yararına çalışan STK’ları destekleyeceğiz.

* Engelli vatandaşlarımızın önlerindeki engelleri kaldırmak için çalışmaya, özel gereksinimli çocuklarımızın hayatlarına DEVA ve UMUT olmaya devam edeceğiz.