Halk54.com’u ziyaret eden Demokrat Parti (DP) Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, Başkan Vekili Zeki Mayasılcı, Başkan Yardımcısı İbrahim Atalay ve Genel Sekreter Erol Eyüpler ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulundu. Genel Yönetmen Hüseyin Cumalı ile Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz tarafından karşılanan Başkan Ergül ile yönetimi siyasetteki gelişmeleri değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz’un geçtiğimiz haftalarda düzenlenen basın toplantısını değerlendiren Başkan Ergül, “Sayın Yavuz yapımı yarım kalan Karasu Demiryolu için ‘maliyeti yüksek, bekliyor’ dedi. İyi de bu güne kadar yapılan işler, toprağın altına gömülen paralar ne olacak! Bugüne kadar harcanan para çerez parası mıydı” dedi. 

Karasu’da yapımı süren BMC Fabrikası’nda işlerin yavaşlamasını da eleştiren Başkan Ergül,” Sakarya’nın kışından ne olacak! Sanki çok büyük kış var da yatırım durdu. Milletvekili Ali İhsan Yavuz ‘iş durmadı ama kıştan dolayı yavaşladı’ diyor. Şurada bir aylık kış kaldı. Karasu’da işler durdu” diye konuştu.

Sakarya’nın mısır deposu olduğuna işaret eden Başkan Ergül, “ Mısır 5-6 yıldır kilosu 60 veya 65 kuruştan işlem görüyor. Oysa çiftçinin eli kolu olan mazot, gübre ve tohuma gelen zaman oranları yüze 300’e ulaştı. Bu şartlarda çiftçimiz nasıl üretecek! Nasıl Kazanacak! Nasıl evine bakacak! Çiftçinin hali perişan ve ambarları boştur. Çiftçinin arazi tapuları çekilen krediler nedeniyle Ziraat Bankası’nın kasasında bulunuyor. Çiftçinin umudu kalmamıştır. Çiftçiye bir an önce destek yapılmalı ve sıkıntıları giderilmelidir” dedi.

Sakarya’nın sağlık açısında önemli sıkıntıları olduğuna işaret eden Başkan Ergül, en büyük sıkıntının Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaşandığının altını çizdi. Sakarya’ya yapılacak olan bin yataklı hastanenin halen proje ihalesinde olduğu anımsatan Ergül, “Komşu Kocaeli’nin şehir hastanesi, yani bin yataklı hastanesi bitti. Biz daha projeler konuşuyoruz. Acil servisler felç olmuş ama biz halen temel atmaktan bahsediyoruz. Yoğun bakım kaynakları sevklerde hasta yakınları perişan almıyor ama vekiller duymuyor. Böyle sağlık sistemi olur mu” dedi.