Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, Sakarya’da üniversite öğrencilerin barınma sorunun bir an önce çözülmesi gerektiğini söyledi.

Başkan Ergül, “Şehrimiz hem tarım hem sanayi hem de Turizm açısından önemli bir il. Ayrıca şehrimizde 2 adet üniversite olmasıyla birlikte adeta öğrenci şehri diyebiliriz. Bu yıl iki üniversitemizde yaklaşık 130 bin üniversite öğrencimiz eğitim görecektir. Öğrencilerin barın konusunda ilimizde Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun 12 adet yurtta toplam 13 bin 589 kişiye kapasitesine sahip. Özel yurtların kapasitesi ise 25 bin dolayında. Geriye kalan öğrenciler ise apartlar da kalmak zorundalar.

Ev kiraların artmasıyla birlikte öğrenciler kiralık evlerin yanına bile yaklaşamıyor. Sayın valimiz Çetin Oktay Kaldırımın talimatıyla geçici barınma ihtiyacı olan öğrencilerin MEB Uygulama Oteli, öğretmen evleri ve kamu misafirhanelerinde ücretsiz olarak konaklayabileceklerini duyurdu. Bu örnek davranışından dolayı sayın valimizi kutluyorum. Bu örnek davranıştan yerel yönetimlerden de bekliyoruz.

Sayın SBB Başkanı Ekrem Yüce, tarlalarda bitki veya meyve üreteceğine üniversite öğrenci kapasitesi yüksek olan ilçelerde, ilçe belediye başkanları ile bir araya gelip kalıcı, modern ve kapasitesi yüksek olan yurt binalar yapıp cüzi bir rakamla öğrencilerimize hizmete sunmalılar. Hem öğrencilerimiz barınma konusunda sıkıntı yaşamazlar hem de belediye de maddi konuda kasasına para girmiş olur. Bu paralarda yurtlar için harcanır." ifadelerini kullandı.