Başka Ergül, TÜRASAŞ ile ilgili olrak yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Eski adı TÜVASAŞ olan TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü İlimizin en önemli ekonomi kaynağı olan bir fabrikamızdır. Şehrimizin ana lokomotifimizdir. Ancak son zamanlarda can damarımız olan fabrikamızın tamamen yok edilmesine ilişkin bir takım çalışmalar yapıldığını kamuoyunda takip ediyoruz ve üzülüyoruz. Son olarak fabrikanın içersinde can damarı olan Boji Atölyesi’nin Sivas’a taşınmak istendiğini duymaktayız. Bu bizi üzmektedir.

Bildiğiniz gibi Yerli ve Elektrikli Milli Trenin üretildiği atölye Boji Atölyesidir. Bu atölye taşınırsa burada ne üretilecek?. Hiç bir şey.

Fabrikamız aynı kapatılan Türkiye Zirai Donatım Kurumu Anonim Şirketi (TZDK) fabrikamız gibi yok olacak. Buna müsaade etmemeliyiz. Fabrikanın en önemli bölümünün taşınmasının Sakarya’ya güç kaybettirir. Buradan özellikle Sakarya Milletvekillerine seslenmek istiyorum. Bu fabrikanın yok olmamasına göz yummamalılar. Fabrikanın kalbi olan bu Atölye’nin başka bir yere taşınmamasına izin vermemeliler .Biz Demokrat Parti olarak bu konunun takipçisi olacağız."