Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever'e geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamadan dolayı tepki gösterdi. 

Başkan Ergül açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sayın AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada “Açıklanan destek paketi esnafımızın yüzünü güldürdü” şeklinde açıklamalarda bulundu. Şimdi kendisine soruyorum daha esnafa verilmeye başlanmayan ve çok komik bir rakamla (3-5 bin TL) hangi esnafımızın yüzünü güldürdü? İşletmeciler şimdi bu ön görülen ücreti kiraya mı versin yoksa yanında çalışanına mı versin?. Esnafımızın yüzünü güldürür mü? Ak Parti hükümeti salgının başladığı ilk günden bu yana toplamda 661 milyar liralık bir kaynağı, bu süreçte vatandaşlara aktardığını belirtiyor. Bu paralar kim kime ne kadar aktarıldı? Açıklasınlar.

Sayın AK Parti il başkanım yıllardır kapalı olan, işyerleri nasıl olup ta esnafımızın yüzlerini güldürmeye çalışıyorsunuz? Kimi kandırıyorsunuz. Eğer bu esnafımıza katkıda bulunmak istiyorsanız eğer, salgın boyunca iş yapamayan esnafımızın tüm sgk, bağkur veya bankalardan alınan kredilerin borçlarını kapatın da hiç değilse faydalı olun. Ayrıca açıklanan destek paketlerdeki fiyatlarını daha arttırın ki esnafımız rahat bir nefes alsın. 3-5 bin lirayla bu işler olmaz. Bunun yanı akaryakıta yüzde 20’ye yakın yapılan zam ile vatandaşın cebine 3-5 bin liralar girmeden geriye alınmaya başlandı. Bir an önce hükümet esnafın yüzünü güldürecek destek paketleri açıklamalı ve yapılan zamları geri alarak vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermelidir."