Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, esnafın yüzde 50 kapasite ile açılması ve Ramazan ayında tekrar kapanacak olması konusunda açıklamalarda bulundu.

Başkan Ergül açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Sağlık Bakanlığın açıklamış olduğu risk haritasında ilimiz turuncu iken esnaf iş yapamazken, hemen yanı başımızdaki kırmızı olan komşu illerde esnaflar dükkanları açık olması bir anlam veremedik. Şimdi kırmızı olmamıza rağmen iş yerleri açıldı. Kendileri kural koyuyorlar kendileri uymuyorlar bu ne lahana turşusu ne perhiz. Bir salgınla mücadelenin temeli adalettir, şeffaflık ve samimiyettir. Ama maalesef iktidar sınıfta kalarak salgına karşı sürecini doğru yönetmemiştir. İnsanların gözünün içine bakarak dalga geçiyor gibi kendi kongrelerini lebalep yapacaksınız, sonra yine “Salgın var, dükkanlarınızı açmayacaksınız, yan yana gelmeyeceksiniz, maske takmazsanız ceza yazarız” diyeceksiniz. Yok böyle bir dünya. Eğer kapanılacaksa tam kapansın. Biri kapalı diğeri açık olmasın. Salgınla mücadeleye en büyük sekteyi vuran bu yaklaşımdır.

Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu açıklamalar da Ramazan ayında işyerlerin belirli saatlerde hizmet vereceğini kamuoyunda duyurmuştu. Bu gelişmeler de işletmecilerimizi bir nebze rahatlatacaktır. Keşke bu kararı birkaç ay önce duyursa da esnafımız nefes alabilseydi. Şimdi herkesin aklına “Ramazan ayı sonrası ne olacak? Sorusuna geliyor. Yine kapalı olunacak mı?.Bu açıklama sadece Ramazan ayına mahsusumu? Ama görünüyor ki Ramazan ayına kadar devam edecek olan bu uygulama süreçte yaşanan mağduriyetin telafisi ve giderilmesi anlamında yetersizdir."