Demokrat Parti Sakarya İl Başkanı İsmail Ergül, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda milletimizin sıkıntılarına en iyi reçetenin cumhuriyet olduğunu söyledi.

Başkan Ergül, “Keyfiyet, adaletsizlik, liyakatsizlik ve yolsuzluk; Cumhuriyetten kopuşun, ilkelerinin çiğnenmesinin birer sonucudur” diyerek şunları kaydetti: “Elbette her bir yıldönümü ayrı bir anlam barındırıyor lakin bugün, çözülemez gibi görünen türlü meseleleri nazara aldığımızda “Cumhuriyet” kavramının mahiyetini daha da iyi anlıyoruz.

Yarım asıra yakın bir süre, savaşlar ve türlü badirelerle boğuşmuş, istikbal umudunu yitirmiş, istiklali tehlikeye girmiş bir milletin istikbali tayin etmek, istiklale erişmek için verdiği nihai mücadelenin mükafatıdır Cumhuriyet. Dahası tarihsel olarak Tanzimat’tan bu yana, demokratikleşme girişimlerinin ve gayretlerinin ilk ve en somut neticesidir. Cumhuriyet, sistemli şekilde özünden ve ilkelerinden uzaklaşılan bugün ülkemizin en temel ihtiyacıdır.

Bugün eksikliğini hissettiğimiz değerlerin tamamının üzerinde, kapsayıcı bir vazife yerine getirmiştir, getirmektedir. En temelinde, adalet ve demokrasi konusunda yaşadığımız sıkıntılar için 98 yıl önce olduğu gibi Cumhuriyet bugün de fevkalade bir reçetedir. 29 Ekim 1923 tarihinden itibaren, bir yönetim biçimi olmanın ötesinde bir yol ve çağdaşlaşmaya dönük amaç için bir yöntem olan Cumhuriyet, parmakla gösterilecek bir kalkınmanın ve refahın nüvesi olmuştur.

Cumhuriyet’ten kopuşun, cumhuriyetle başka başka saiklerle kavga etmenin maliyeti en yalın biçimde askıya asılan ekmekler, döviz panolarındaki rakamlar, yokluk nedeniyle intihar eden gençler, amir hukuk kararlarını dinlemeyen hakimler, genel olarak yoksulluk ve adaletten, demokrasiden, kalkınmadan yoksunluktur. Bu duygu ve düşüncelerle Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, bizlere bu eşsiz mirası bırakan Cumhuriyetimizin Kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü ve milletin iradesini temsil ederek Cumhuriyet’e “evet” diyen yüce heyeti saygıyla, rahmetle anıyorum.”