Kaya; mesajında şu ifadelere yer verdi;

“Günümüzden tam 102 yıl önce bugün, tarih 19 Mayıs 1919 gününü gösterdiğinde; orduları dağıtılmış, vatanı dört bir yandan emperyalistler tarafından işgal edilmiş bir milletin düştüğü yerden takrar ayağa kalkma mücadelesinin başlatılacağı gündür . “Milletin bağımsızlığını, yine milletin azmi ve kararlılığının kurtaracağına” inanan Gazi Mustafa Kemal, silah arkadaşlarıyla Samsun’dan başlayarak bütün ülkeye ve insanlarımıza yansıyan milli mücadelenin meşalesini bu tarihte yakmıştır. 19 Mayıs 1919 Milletimizin uyandığı, emperyalizme başkaldırdığı “Ya istiklal, ya ölüm” parolasıyla tam bağımsız bir devlet kurma kararının yaşama geçirildiği gündür.

Beş bin yıllık devlet geleneğinde hiç bir zaman boyundurluğu kabul etmeyen milletimiz bütün umutların bittiği zannedildiği bir noktada, şartların getirdiği her türlü zorluğa rağmen istiklali uğrunda ölmeyi göze almış, vatanı işgal eden emperyalistlerden gelen tehditleri canı pahasına bertaraf etme azmini göstermiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’da emperyalist güçlere karşı başlattığı mücadele mazlum ve sömürülen milletlere ilham kaynağı olması bakımından sadece kendi tarihimizin değil dünya tarihinin de en anlamlı ve önemli günlerinden biridir.

Bir milletin var olma mücadelesinin verildiği İstiklal mücadelemizin sembolü olan 19 Mayıs’ın, Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı olarak ilan edilmesi, geleceğimizin teminatı ve umudumuz olan gençlere verilen önemin de en büyük göstergesidir. Bugün, vatanımızın istikbalinin teminatı olarak gördüğümüz gençlerimize düşen vazife; 19 Mayıs 1919’da atılan adımla başlatılan Millî Mücadele ruhunu yeniden hayata geçirecek azim ve kararlılıkla çalışmak, ülkemizi aydınlık ve müreffeh günlere taşımaktır. Bu ülke ancak ve ancak idealist, vatansever, değerlerine sahip çıkan, kendilerini geliştiren, üreten, çalışan gençlerin omuzlarında yükselecek ve Yeniden Büyük Türkiye ideali böylece hayat bulacaktır.

Geleceğin güçlü ve yaşanabilir Türkiye'sini inşa edecek olan gençlerimize bu bayramı armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere İstiklal Savaşımızın şehit ve gazilerini bir kez daha rahmet ve minnetle anıyor, Aziz Milletimizin 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.”