29 Nisan’da başlayan ve 17 Mayıs’a kadar devam edecek olan tam kapatma uygulamasının ardından esnaf ve vatandaşların gözü kulağı açıklanacak destek paketine kilitlenirken, hükümet yetkililerinden henüz somut bir adım gelmedi. CHP Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş de konuya ilişkin açıklama yaparak iktidar yetkililerine ve yerel yöneticilere çağrıda bulunarak şu ifadeleri kullandı:

“ACİL DESTEK PAKETİ AÇIKLANMALI”

“Tam kapanma uygulamasıyla birlikte işletmeler tekrar kepenk kapadı. Çalışma hayatında olan birçok vatandaş da iş yapamaz, evine ekmek götüremez hale geldi. İnsanların kira, fatura ve kredi borçları var. Hükümet bunları gözetip acil destek paketi açıklamalı ve vatandaşlar kaderine terk edilmemeli”

“ESNAF YEREL YÖNETİMLERİN KAYNAKLARIYLA DESTEKLENSİN”

“Ramazan Bayramı da yaklaşırken insanlar tedirginlik içinde, bayramı bile sevinçle karşılayamaz durumda. Bayramın gerçekten bayram olarak karşılanabilmesi için kapalı işletmeler, yerel yönetimlerin kaynaklarıyla desteklenebilir. CHP’li belediyeler pandeminin başından bu yana, engellenmedikleri sürece bunu başardı. Bu destek, Sakarya’daki yerel yönetimlere de örnek olmalı.”

“VATANDAŞIN VE ESNAFIN BAYRAM ÖNCESİ YÜZLERİ GÜLDÜRÜLSÜN”

“Örneğin Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SASKİ kanalıyla biriken su borçlarında ve kesilecek yeni faturalarda yüzde 50 indirim yapsın. Öte yandan mağdur durumda olan vatandaşlar ve esnafın bayram öncesi yüzleri güldürülsün, onlara nakdi destek sağlansın ve can suyu olsun. Yine yerel yöneticilerin girişimiyle şimdiden mağdur olan işletmelerle bir ön anlaşma imzalansın ve önden satın alma gerçekleşsin. İşletmeler kepenklerini açınca yine ihtiyaca göre ürün satın alınsın ve o ürünler, ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılsın.”