Cumhuriyet Halk Partisi dün yapılan 3 adaylı kongrenin ardından başkanını belirlerdi. Yapılan kongrede Ecevit Keleş 133 delegenin oynunu alarak il başkanlığına seçildi.

2012 yılında CHP İl başkanlığı yapan Ecevit, 7 yılın ardında tekrar başkan seçilmesiyle birlikte ilk açıklamasını yaptı.

Örgüt kazadın diyen Ecevit, birlik beraberlik çağrısı yaptı, "Örgüt kazandı. Cumhuriyet Halk Partisi örgütü böyle bir sorumluluk verdi. Bu sorumluluğu en iyi şekilde yerine getirmek için çalışacağız. Ayrım yapmadan Atatürk ilke ve inkilaplarına bağlı insanlarla çalışmak istiyoruz. Sakarya'da tüm sorunları belirleyip, sorun öneleri yapıp idari ve genel yönetimlerle sorunları çözmek için çalışacağız" dedi.

Görevi ne zaman devir alacağı ile ilgili konuşan Ecevit, "Süreç kendiliğinden işleyecektr. Sonuç itibariyle delegelerimizin verdiği bu karara saygılı olup birlik beraberlik içerisinde çalışacağız" ifadelerini kullandı.

Kongrelerde bu tür şeyler olabilir

Dün kongrede yaptığı konuşmada "2014 yılında CHP adaysız kalmasın diye ben aday oldum" sözlerine CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç'tan cevap gelmiş, Özkoç, "Cumhuriyet Halk Partisi öyle adaysız falan kalmaz. Cumhuriyet Halk Partisi çoluk çocuğun oyuncağı değil" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözlerin kongrelerde olabileceğini belirten Ecevit, "yarınlara bakıyoruz" dedi, ana muhalefet görevini Sakarya'da en iyi şekilde yürüteceklerini belirtti.

Ecevit, "Kongrelerde bu tür şeyler olabilir.O sözler kongrede kalmıştı. Biz yarınlara bakıyoruz. Sakarya'da her şey daha güzel olacak. Büyük bir aileyiz. Bu tür sözler kongrede kalır. Biz muhalefet görevini en iyi şekilde yerine getirmek için Sayın Grup Başkanvekilimiz Engin Özkoç ile parti meclisi üyelerimiz ile ilçe örgütlerimiz ile birlik beraberlik içinde devm ettirmek istiyoruz. Bunu da en iyi şekilde başaracağız" şeklinde konuştu.

(MEDYABAR)