SAĞLIK BAKANI İSTİFA ETMELİDİR
Kılıçaslan: ‘’Bugün Ankara’da düzenlenen kongreye binlerce vatandaş katılım sağlamıştır. Sosyal mesafeye ve hijyen kurallarına uyulmamıştır. Kongreye gidenler otobüslerde maske takmayarak virüse davetiye çıkarmışlardır. Bu durum Emniyet ve sağlık bürokrasisini itibarsız hale getirmiştir. Bundan sonra zaten zor olan görevlerini ifa ederlerken daha da zorlanacaklar. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın acilen istifa etmesi gerekmektedir. Sağlık Bakanı’nın sözlerinin bu saatten sonra hiç bir hükmü kalmamıştır.’’diye ifade etti.

ESNAF YERDEN GÖĞE KADAR HAKLI
Esnafın taleplerinde yerden göğe kadar haklı olduğunu vurgulayan Selçuk Kılıçaslan sözlerine şöyle devam etti: “15 gün önce açıklanan haritada turuncu olan iller kırmızıya döndü ama bu yerler şu an kapatılmadı. Sayın Erdoğan uygulama aynen devam edecek dedi. Sayın Erdoğan’ın bu söylemi üzerine geçen hafta kırmızı olup turuncuya dönen illeri de açmadılar.''dedi.

BU İŞ TAHAMMÜL EDİLEMEYECEK NOKTAYA GELDİ
Kılıçaslan: ''Özellikle hizmet veremeyen olan işletmelerde HES Kodu uygulamasının başlatılmasını istiyoruz. Bu iş artık tahammül edilemeyecek bir noktaya gelmeye başladı. Küçük esnafın hali perişan. Alışveriş merkezlerine, devlet dairelerine, toplu taşıma araçlarına, uçaklara otobüslere HES Kodu ile girilebilmesine izin verilirken nedense restaurant, kahvehane gibi diğer işletmeler maalesef kapalı tutuluyor. Bu işletmeleri ekmek teknesi olarak gören ve çalışan milyonlarca insan çok zor durumda. AVM’lere, devlet dairelerine tanınan bu imkanın restaurant, kafe gibi diğer işletmelere tanınmıyor olması en masum tabiriyle adaletsizliğe yol açıyor. ''diye belirtti.

HES KODU UYGULAMASI
Bu süreçte esnafa herhangi bir teşvik ve yardımın yapılmadığına da dikkat çeken Selçuk Kılıçaslan; “Sosyal devlet olmakla övünen ve sosyal devlet olduğunun her zaman altını çizen, ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ mantığını kendine özümsemiş bir devlet olarak bu durumda olmamız beni çok üzdü. Esnafımız, ''Kefen parası diye kenarda köşede sakladığımız tüm birikimiz bitti. Bu süreci devam ettirmemiz mümkün değil'' şeklinde konuşuyor. Yardımlar, teşvikler ve HES Kodu uygulamasıyla esnaflarımızın ‘acil‘ olarak desteklenmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kapalı olan işletmelerde de HES Kodu uygulamasına geçilerek, yalnız bırakılan, kefen parasını dahi tüketen esnafın sesinin artık duyulması ve oluşan “adaletsizliğin” ortadan kaldırılması gerektiğini belirten Kılıçaslan, “Hükümete çağrı yapıyoruz. Acil olarak bir düzenlemeye gidilmeli. Aksi takdirde ‘esnaf‘ diye bir şey kalmayacak.” şeklinde konuştu.