Korkmaz yaptığı açılamada; daha önce denenmiş metotlarla ekonomide, dış politikada, sağlıkta, eğitimde olumlu neticeler beklemek hayalciliktir. Özal politikalarının devamı olan çalışmalarla varılacak nokta “duvara toslamak ”tır. İktidarın şu anda bulunduğu noktada budur.

TANK PALET FABRİKASINDA NELER OLUYOR

Gelişmeleri takip ettiğimizde; daha önce kullanım hakkını satın alan şirket hisseleri ni başka bir holdinge satmış bulunmakta. Ne oldu da bu noktaya gelindi. Yapmayı iddia ettikleri tank motorunun gerçekleşmesi imkânsız halemi geldi. Ya da bunu beceremeyeceklerini mi anladılar. Kullanım hakkını satın alan holdingin geçmişi nedir. Arkasında başka birilerimi var? Karasuda fabrika kuruluşu iptal edildi tahsis edilen arazinin durumu ne olacak? gibi sorular aklımıza gelmektedir. Özellikle il milletvekillerimizin sessiz kalması akıllarda şüphe uyandırmaktadır. Bütün bu konular hakkında il milletvekillerimizden toplumu tatmin edici bir cevap bekliyoruz.

DOĞAL AFETLER VE KENTLEŞME

İlimiz Kocaali, Akyazı, Hendek ilçelerini etkileyen ve son dönemde de Doğu Karadeniz ve Batı Karadeniz bölgelerimizi etkileyen doğal afetlerde onlarca vatandaşımızı kaybettik. Hepsine yüce Allahtan rahmet, yaralılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Görüntüler gösteriyor ki insanoğlunun doğa ile savaşı bu neticelere yol açmaktadır. Özellikle ifade etmek isteriz ki dere yataklarının daraltılarak iskân alanları yaratmak büyük felaketlere yol açacaktır. Ülkemizde ki kentleşme ve imar politikalarının yeniden ele alınarak doğa ve bilimle uyumlu bir şehirleşme politikasının uygulanması gerekliliği ortadadır.

KOCAALİ ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

İlçe teşkilatımızdan edindiğimiz bilgilere göre ilçemizde teknoloji ağırlıklı bir organize sanayi bölgesi kurulması öngörülürken; kimyasal üretime yönelik fabrikaların yer aldığı, ilçe merkezine yakın 4500 dönüm bir arazinin tahsis edilmesi düşünülüyor. Bölgemizin turizm bölgesi olması dolayısı ile yapılacak yatırımların uzun vadeli düşünülerek hayata geçirilmesi, çevre kirliliğine yol açmayan 1500-2000 kişiye istihdam sağlayacak ilçe merkezinden uzak ve Belediyenin kontrolünde olan bir modelle bu yatırımın gerçekleşmesinin daha faydalı olacağını kanaatindeyiz.

FINDIK FİYATLARI

Yılda 2 milyar dolar gelir elde ettiğimiz fındığa 2021 yılı için kg başına  26,50 TL fiyat verilmesi kuşkusuz tarım ürünlerine Cumhuriyet tarihinin en yüksek fiyatını veren  milli görüşçüler olarak bizi tatmin etmemektedir. Girdi fiyatlarının artması, satın alma gücünde ki yetersizlikler yapılan zamları etkisiz hale getirmektedir. Fındık, üzüm, incir vb. dünyada üretiminde lider olduğumuz ürünler için tekel olmuş firmalara teslim olmaktan ziyade farklı bir strateji geliştirilmesi gerekliliği ortadadır.

BİTMEK BİLMEYEN HASTAHANELER Ve DERSHANE FİYATLARI

İlimizde uzun bir süredir gündemde olan Şehir hastanesi, 106 yataklı acil durum hastanesi ve Toyatasa hastanelerinde ihale süreçlerinin iptal edilmesi ve yatırımların durması kuşkusuz bizler tarafından yakından takip edilmektedir. İnşaat maliyetlerinin hükümetin izlediği yanlış ekonomi politikaları nedeniyle yükselmesi müteahhitlerin işi bırakmasına ve yatırımların durmasına neden olmaktadır. İl milletvekillerimizden talebimiz bir an önce bu yatırımların tamamlanması için gerekli hassasiyeti göstermeleridir.

Gençlerimizden aldığımız şikâyetlerden biri de dershane fiyatlarının aşırı derece de yükselmesi. Her geçen gün zorlaşan ekonomik şartlarda aileleri düşmek sosyal devletin gereğidir. İktidardan beklentimiz sağlık ve eğitim kurumlarını ticaret hane olmaktan çıkararak gelecek nesillerin yetiştiği eğitim yuvaları haline getirmeleridir. Selam ve hürmetlerimle…