BTP İl Başkanı Sağlam, asgari ücretle ilgili görüşlerini şu sözlerle ifade etti: “2022 yılında,  Asgari ücretin ne kadar olması gerektiğiyle ilgili, her yıl olduğu gibi bu yıl içinde tiyatro faaliyetleri başladı ve tam gaz devam ediyor. Soran olursa!.. İşçi sendikaları, perde önünde oynanacak olan tiyatro tekliflerini sunuyor, hükümet tarafı ise,  sunulan bu “senaryo” tekliflerini değerlendirmeye alıyor.” dedi.

Sağlam, “Hummalı tartışmaların, karşılıklı atışma ve restleşmelerin yaşandığı ve yaşanacağı, “Tabi yerseniz” asgari ücret “tiyatro” görüşmelerinde, hiç şüpheniz olmasın ki, her zaman olduğu gibi, dağ fare doğuracak ve asgari ücretli vatandaşlarımız, bırakın yoksulluk sınırında maaş almayı, açlık sınırının da altında maaş almaya devam edecekler!..

Ülke nüfusumuzun yüzde 30’undan fazlasının asgari ücret düzeyinde çalıştığını var saydığımız takdirde, Emekli kesimini de buna ilave ettiğimizde, diyebiliriz ki, Milletimizin yarıdan fazlası, insan onuruna yakışmayacak bir şekilde hayat sürmeye mahkûm edilmektedir. Mevcut siyasi iktidarın ise, gayri milli politikalar ile bu bataklıktan çıkmaları, asla mümkün değildir.

3 Katrilyon dolarlık yeraltı kaynaklarımızı, ihale yoluyla yabancılara devreden siyasi iktidarın, açlık sınırının üzerinde asgari ücret vermeleri asla mümkün değildir.

Ya satacağız! Yada kapatacağız! Diyerek, TÜPRAŞI, SEKAYI, PETKİMİ, ERDEMİRİ, TELEKOMU, TÜRK HAVA YOLLARINI, TEKELİ, MADEN İŞLETMELERİNİ Ve bunlar gibi, yüzlerce Kamu İktisadi Kuruluşu olan ve devleti ekonomik olarak ayakta tutan (KİT)leri, ihale yoluyla, yabancılara devreden siyasi iktidarın, açlık sınırının üzerinde asgari ücret vermeleri asla mümkün değildir.

Uygulamış oldukları Kapitalist sistem ile yüzlerce fabrikanın 10 binlerce esnafın kepenk kapatmasından dolayı ortaya çıkan, adeta Yunanistan nüfusuna denk yoksullar ordusu oluşturan siyasi iktidarın, açlık sınırının üzerinde asgari ücret vermeleri asla mümkün değildir.

Milli Ekonomi Modeli uygulanmadan, Milli Ekonomi Modelinin bakış açısıyla dahi, yoksulluk sınırı seviyesinde asgari ücret vermek kesinlikle mümkündür. Firmalar istenilen ekonomik seviyeye ulaşıncaya kadar ise, devlet firma üzerinden asgari ücretlinin yarı parasını kendi karşılamalı, yani geçiş sürecinde firmalarda desteklenmeli mağdur edilmemelidir.

Milli ekonomi modeli uygulandığında ise, asgari ücretin 10 bin veya 20 bin olması, zaten sistemin uygulanabilme şartlarından bir tanesidir, Çünkü Milli Ekonomi Modelinde, 'Tüketmek kaynaktır'.

Değerli dostlar! Yıllardır Milli Ekonomi modeline kulak tıkayan KRAL ARTIK ÇIPLAKTIR?

Kral bile, çırılçıplak olduğunu fark ettiği halle, açlık ve yoksulluk sınırı altında yaşam sürmeye mahküm edilen milletimiz, halen çıplak olduğunu görememekte veya inatla görmek istememektedirler.

Hal böyle iken, yine de bize düşen görev, haklarına sahip çıkmaları için, Yüce Türk milletini ayıktırmaya çalışmak…" ifadelerini kullandı.