''15 yıl önce daha iyiydik''

15 yıl önce Karasu Devlet Hastanesi’nin durumunun daha iyi durumda olduğunu belirten İYİ Parti Karasu İlçe Başkanı Hasan Sarıoğlu, “Karasu eski Devlet Hastanesi’nde nöroloji, kadın doğum, cildiye, üroloji, göz doktoru, genel cerrah, ortopedi, dahiliye, kardiyoloji gibi bütün doktorlar bulunuyordu ve acil olmayan durumlarda Sakarya’ya kesinlikle hasta sevk edilmiyordu. 15 sene önce Karasu bu durumdayken 2021 yılındayız ve sağlıkta çağ atlamamız gerekirken şimdiki durum içler acısı” ifadelerini kullandı.

''Doktorlarımız gidiyor''

Karasu Devlet Hastanesi’nde doktorların eksik olduğunu belirten Sarıoğlu, “Sağlıkta çağ atlamamız gerekirken 2021 yılındayız ve Karasu Devlet Hastanesi’nde nöroloji yok, psikiyatri yok, kadın doğum yok, cildiye sadece haftada 1 gün, üroloji 2 gün, kardiyoloji başhekim yardımcısı olarak geldi haftada sadece 2 gün poliklinik yapıyor ve bu kadar doktor yokken, ortopedi doktoru yakın zamanda gidecek. Acil servis doktorlarından 3 tanesi Ağustos ayında ayrılacak, diğer 3 tanesi ise Eylül ayının sonunda hastanedeki görevinden ayrılacak. Acil serviste kalan doktor sayısı 4’e düştü. Acil serviste büyük sıkıntı var doktor olarak sayı yeterli değil gelen de gitmek istiyor. En büyük sorunlardan bir diğeri ise ultrason doktorunun haftada bir gün hizmet veriyor olması” diye konuştu.

''Cihazlar arızalı''

Karasu Devlet Hastanesi’nde yoğunluktan dolayı yaşanan kavgaların hatta darba kadar ilerleyen kargaşanın sorumlusunun kim olduğunun sorusunu da soran Sarıoğlu, “Karasu Devlet Hastanesi’nde doktorlarımız çok zor şartlar altında çalışıyor. Ameliyathanenin soğutması arızalı, hastanenin pnömatik cihazı arızalı, klima sistemi arızalı, yangın sistemi arızalı ve hastane tuvaletleri kullanılamaz halde. Karasu halkına sağlık konusunda verilen değer bu mu? Hastane çalışanlarının çalışma koşulları iyileştirilip daha iyi hizmet alınamaz mı? Hastanede durum bu vaziyetteyken hastalara nasıl hizmet verilecek” ifadelerini kullandı.

''Sağlık Müdürlüğü umursamıyor''

Özveri çalışmaları ile herkesin takdirini toplayan 112 ekiplerinin mağdur edildiğini belirten Sarıoğlu, “Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Karasu 112 istasyonları atıl durumda. Bu konuyla alakalı yetkililerden yardım istendiği halde umursamaz tavır sergileniyor. 112 istasyonlarında hizmet veren arkadaşlarımızın yaşam koşulları kendi sağlıklarına dahi elverişli değil. Kültür merkezinden yer talep edilmesine rağmen reddedildi. İl Sağlık Müdürü konuyla alakalı hiç çalışma yapmazken Karasu İlçe Sağlık Müdürü umursamaz tavır sergiliyor” dedi.

''Önlüğü nadir giyen Doktor''

Yetkililere, Karasu Devlet Hastanesi’nin sorunlarının anlatılmadığını belirten Sarıoğlu, “21 Temmuz günü Kurban Bayramı’nda Karasu Kaymakamı Sayın Ahmet Naci Helvacı, Karasu Belediye Başkanı Sayın İshak Sarı ve ilçe protokolü hastaneyi ziyarette bulundukları sırada onları beyaz önlüğü ile ki o önlüğü çok nadir giyen Karasu Devlet Hastanesi Baş Hekimi Sayın Celalettin Akyol karşıladı. Keşke protokolü poliklinik tarafından değil de acil servis tarafında karşılasaydı. Boş bir odada sadece bayramlaşma fotoğrafı vermeyip hastaneden ayrılmaları yerine keşke hastanelerin sorunları konuşulsaydı” şeklinde konuştu.

''Doktorlara tarihi geçmiş kek''

Koronavirüs salgını sürecinde canla başla mücadele vererek, çocuklarını görmeden gece -gündüz demeden canlarını riske atarak çalışan filyasyon ekibinin mağdur edildiğini belirten Sarıoğlu, “Karasu İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan, mahalle mahalle, ev ev dolaşan büyük emek sarf ederek hayatlarını riske atan Karasu filyasyon ekibinin çalışma koşulları gözden geçirilmelidir. Tarihi geçmiş kekle, meyve suyu ile kendi sağlıkları dahi riske atılmaktadır. Bir diğer önemli konu ise Karasu’nun birçok sağlık sorunu varken İlçe Sağlık Müdürü hakkında aldığımız şikayetler sağlık konusunun tamamen dışındadır. Bu şikayetler yetkililer tarafından gözden geçirilmelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.