Başkan Sevindik, Ahmet Davutoğlu’nun hiç bir dönemde Sakarya’yı unutmadığını dile getirerek sözlerine şu şekilde devam etti;

“Ağustos ayı memleketimiz için önemi inkar edilemez bir aydır. Cumhuriyetimizin ve bağımsızlığımızın temelini oluşturan parlak zaferler yanında ülkemizin dönüşümüne başlangıç teşkil bir başka olayında gerçekleştiği bir dönemin adıdır Ağustos..Sakarya Dostlar Platformunun toplandığı tarihten bahsediyorum. Başlangıçta büyük umutlarla kurulan, halkın uzun yıllar teveccühüne mazhar olan ve muhteşem hizmetlere imza atan AK Parti ilerleyen zaman içinde kuruluş felsefesinden uzaklaşmış,ortak aklı terketmiş,bir avuç menfaatçının çıkarlarına hizmet eder hale gelmiştir.Adaletin olmadığı,liyakatin yok edildiği,ahbap çavuş ilişkilerine dayalı ekonominin oluştuğu,her türlü yolsuzluğun,haksızlığın sıradanlaştığı bir yapı ülkeyi ve partiyi teslim almıştır.

O dönem başbakan olan Ahmet Davutoğlu bu gidişatın devlete telafisi mümkün olmayan büyük zararlar vereceğini görmüş ilgilileri önce şifaen bilahare hazırladığı raporlarla uyarmıştır. Nepotizmin kaldırılması,ihalelerde şeffaflık,temiz siyaset,imar rantlarından devletin faydalanması,tutarlı dış politika hakkındaki tasarılar hep bu dönemin eseridir.Ancak kendi çıkarlarını memleketin çıkarlarından üstün görenler Davutoğlu'nun bu söyleminden hiç hoşlanmamış ve onu etkisizleştirmek için cadı kazanlarını kaynatmaya başlamışlardır.

Memleketin en zor dönemlerinden biri olan hendek olaylarında, başbakan olarak Ahmet Davutoğlu,terörle uğraşırken bir takım mahfiller onun yetkilerini kısıtlamaya,başbakanlıktan almaya çalışıyorlardı.Olaylar nihai olarak kendisinin ihraç talebiyle disipline verilmesine evrilince hocamız istifa etmeyi uygun gördü. Ayhan Sefer Üstün,Selçuk Özdağ,Selim Temurcu,Abdullah Başçı,Feramüz Üstün ve Nedim Yamalı gibi cesur insanlardan oluşan ekip yeni kurulacak partinin nüvesini oluşturmuşlardır.

Bu faaliyetler çerçevesinde ülkenin dört bir yanında gönüllüler platformları kurulmuş; bunlar ilerleyen zamanda Gelecek Partisine dönüşmüştür. Sakarya Dostlar Platformu'da bu gönül birlikteliğinin ifadesi olarak 23 Ağustos 2019'da geniş katılımlı bir toplantı yapmış ve hocamızı ağırlamıştır.Bazılarının "Asla başaramazlar" dedikleri hareket kısa zamanda memleketin her tarafında kısa zamanda kuruluşunu tamamlamış ve halkın teveccühüne mazhar olmuştur.

Gönüllerde yanan bu ışık en kısa zamanda bütün ülkeyi aydınlatacak,Sakarya Dostlar Platformu bu kutlu davanın öncüsü olmanın haklı gururunu ebediyen yaşayacaktır.”