AK Parti Sakarya İl Başkanı Yunus Tever beraberinde İl Başkan Yardımcıları Ömer Arslan ve Enis Aksoy, Sakarya'nın haber kaynağı Halk54.com'u ziyaret etti. Yunus Tever ve ekibini Halk54.com Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Cumalı ile Haber Müdürü Nurettin Eryılmaz karşıladı.

Başkan Tever ziyaretinde Genel Yayın Yönetmenimiz Hüseyin Cumalı ve Haber Müdürümüz Nurettin Eryılmaz'a gündeme dair açıklamalarda bulundu. 

ADA TRENİ
Ada Treni'nin yakın zamanda tekrar seferlerine başlayacağını açıklayan Başkan Tever, "Ada Treninin seferleri pandemi nedeniyle durdurulmuştu. Ulaştırma Bakanlığı yetkilileriyle devamlı temas halindeydik. Sürecin biraz zayıflamasıyla birlikte Ada Treni'nin tekrar gündeme geleceğini söylemişlerdi. Fakat bazı dışardaki muhalifler tarafından 'Ada Treni gelmiyor' gibi bir algı oluşturulmaya çalışıldı. Böyle bir şey söz konusu değil. Ada Trenimiz yakın bir zamanda tekrar seferlerine başlayacak." dedi.

ADLİYE BİNASI
Sakarya'ya yakışan bir adliye binasını şehre kazandıracaklarını belirten Başkan Tever, "Yatırımlarımız devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Adalet Bakanımız şehrimizi ziyaret etmişti. Zaten Cumhurbaşkanlığı'ndan bütçesi onaylanmış Adliye binamız yakın bir süreçte inşallah ihalesi yapılacak. 2023'e kadar adliye binamız ciddi bir noksanlığı gidermiş olacak. Şuanki adliye binamız 11 bin metrekare alanda hizmet veriyor. Yeni adliye binamız 110 bin metrekarede hizmet verecek. Dolayısıyla Sakarya'ya yakışan bir adliye binayı şehrimize kazandırmış olacağız." dedi.

BİN YATAKLI HASTANE
Son günlerde gündemde olan bin yataklı hastaneyle ilgili de konuşan Başkan Tever, "Bin yataklı hastanemizin bütçesi Cumhurbaşkanımız tarafından onaylanmıştı. Fakat projede ufak bir revizeye gidildi. Şimdi yenilenen projeyle birlikte inşallah çok kısa bir sürede inşaat ihalemiz olacak. İlk yapılan ihalelerden birisi Sakarya bin yataklı hastanemiz olacak." ifadelerini kullandı.

YENİ EMNİYET BİNASI
Yeni Emniyet Müdürlüğü binasının sürecini yakından takip ettiklerini anımsatan Başkan Tever, "Emniyet binası daha önce gündeme gelmişti ve projeleri çizilmişti. Yeri de hazır, belli. Cumhurbaşkanlığımızdan bununla ilgili yakın bir zamanda bir müjde bekliyoruz. İnşallah Emniyet Müdürlüğü binamızda Sakarya'mıza hayırlı olacak. Süreci takip ediyoruz." dedi.

"ÇOK UYUMLU ÇALIŞIYORUZ"
Partinin tüm organlarıyla çok uyumlu bir çalışma içerisinde olduklarını da dile getiren Başkan Tever, "Partimizin tüm organlarıyla çok uyumlu bir çalışma içerisinde Sakarya'mıza bundan sonraki süreçte etkili bir şekilde çalışmalarımızı, yatırımlarımızı takip ediyoruz. İnşallah Sakarya'mız için yapılması gereken ne varsa hepsini yapmak için mücadele vereceğiz." dedi.

"REHAVET ORTAMI OLUŞMASIN"
Vatandaşlara 'aşı olun' çağrısı yapan Başkan Tever, "Koronavirüs sürecini yaşamış ve geçirmiş bir kişi olarak söylüyorum; Ben bir rehavet ortamının oluşmamasını temenni ediyorum. Vatandaşlarımızdan aşı sırası gelenin aşı olmasını rica ediyorum. İnşallah hem Sakaryamız hem ülkemiz bu anlamda salgından bir an önce kurtulur." diye konuştu.