HALK54.COM/Nurettin ERYILMAZ
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) ve uzmanların günlerdir uyarısını yaptığı kar yağışı, soğuk havayla birlikte bu sabah Sakarya'da etkili olmaya başladı. Sakarya'nın yüksek kesimlerinde kar örtüsü oluşmaya başlarken, Pazar gününden itibaren  kent genelinde 4 gün boyunca yoğun bir kar yağışı bekleniyor.

DEVA Partisi Sakarya İl Başkan Yardımcısı Ahmet Bayrak da önümüzdeki Pazar gününden itibaren Marmara bölgesinde ve Sakarya'da yaşanacağı tahmin edilen kötü hava şartlarından kaynaklanabilecek problemlerle ilgili parti binasında basın mensuplarıyla bir araya geldi. 

Son yılların en karlı ve soğuk günleriyle karşı karşıya kalınacağının ön görüldüğünü söyleyen Bayrak, muhakkak alternatif planların olması gerektiğini belirterek,"Bu nedenle hem yerel yönetimlerin hem de yerel yönetimlere yardımcı  paydaş kurumların çok ciddi çalışma planlaması yapmaları gerekmektedir. Başta Sakarya Büyükşehir Belediyesi, tüm belediyeler ile Sedaş ve Agdaş'ın belki de en büyük sınavı önümüzdeki hafta yaşanabilecek problemler olacak. Bir hafta sürmesi tahmin edilen kar yağışında şehir içi ulaşım ile ilçe mahallelerin ulaşımın sağlanması, belki de mevcut kamu imkanları ile yapılamayabilir. Kriz başlamadan tüm belediyelerin muhakkak alternatif planlarının olması gerekmektedir." dedi.

Geçtiğimiz ay yaşanan kısa süreli kar yağışında bile kesintilerin çok can sıktığını dile getiren Bayrak, "Sedaş ve Agdaş ile ilgili olarak bir değerlendirme yapmamız gerektiğinde ise; Sedaş'ın özelleştiği günden bugüne krizleri yönetemediği çok açıktır. Geçtiğimiz  yıllarda  yaşanan yoğun kar yağışlarında, günlerce elektriği olmayan ilçeler ve mahalleler hafızamızda yer almaktadır. Hatta geçtiğimiz ay yaşanan kısa süreli kar yağışında bile kesintiler çok can sıktı. Isınma ve iletişim ihtiyacı için elektriğin olmazsa olmaz olduğu düşünüldüğünde önümüzdeki hafta Sedaş'ın göstereceği performans ve kriz yönetimi Sakarya için önem arz ediyor." diye konuştu.

SEDAŞ'ın elektrik kesintilerini yaşatmasını kabul edilemeyeceğini vurgulayan Bayrak, "İnsanlar yolların açılmasını belki bekleyebilir, ama ısınma ve iletişim için önem arz eden elektriğin kesilmesine kimsenin tahammülü yoktur. Sedaş'ın 2021 yılında, bizlere geçtiğimiz yıllarda yaşadığımız elektrik kesintilerini yaşatmasını kabul edemeyiz. İlave ekip mi kurulacak? Özel sektörden mi destek alınacak? Nasıl bir planlama yapılacaksa yapılsın! Yeter ki Sakarya'yı karanlık ve soğuğa mahkum etmeyin!" şeklinde konuştu.