AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz, milletvekilleri Recep Uncuoğlu, Kenan Sofuoğlu ile Çiğdem Erdoğan Atabek, İl Başkanı Yunus Tever ve Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce Adapazarı'ndaki bir otelde basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Yavuz, başkanlık ettiği toplantıda Sakarya'nın sorunları ve icraatlarını anlatırken, ayrıca Türkiye'de İstanbul'dan sonra sadece Sakarya'da yapılacak olan Acil Durum Hastanesi ile uzun süredir konuşulan bin yataklı hastaneyle ilgili son gelişmeleri aktardı.

Bin yataklı hastanenin 1 milyar 248 milyon liraya ihale edildiğini hatırlatan Yavuz, hastanenin 756 gün sonra hazır olacağını ve 2023 seçimlerinden önce hizmete gireceğini söyledi. Yavuz, “Acil Servis'te 70 müşahade yatağı ve 13 poliklinik ile hasta kabulü yapılacak. Ambulans helikopterlerinin iniş ve kalkışı için Heliport inşaa edilecek. Bin yataklı hastanede 448 yataklı Genel Hastane, 118 yataklı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, 121 Yataklı Onkoloji Hastanesi, 68 yataklı Kalp ve Damar Cerrahi olmak üzere 4 ayrı hastane yapılacak." diye konuştu.

Daha önce Erenler'de yapılacağı açıklanan Acil Durum Hastanesinin yerinin neden değiştiğine de açıklık getiren Yavuz, bu kararın Sağlık Bakanlığı'nın kararı olduğunu ifade etti. Bakanlığın kendilerine Acil Durum Hastanesi'nin bir hastane yanında olmak zorunda olduğunu söyleyen Yavuz, bu yüzden Erenler'e yapılması planlanan hastanenin yerinin değiştiğini söyledi.

Acil Durum Hastanesi'nin SEAH'ın yanına yapacaklarını çünkü TOYOTA Hastanesi'nin yanında yer bulamadıklarını aktaran Yavuz, '' Orman Bölge Müdürlüğünden bir hafta 10 gün gibi kısa sürede araziyi aldık. Sadece Orman Bölge Müdürlüğü'nün lojmanı kaldı, o da bir hafta içinde boşaltılıyor. İnşaat çalışması başlıyor ve 90 gün içerisinde bitecek" ifadelerini kullandı.

Ayrıca Acil Durum Hastanesinin dönemsel olmadığını, kalıcı olduğunu söyleyen Yavuz, "Sadece salgın, deprem ve afet dışında da hizmet vermeye devam edecek. Hastanede son teknolojiye sahip tıbbi cihazlar, 6 ameliyathane, 48 yoğun bakım yatağı, 5 diyaliz ünitesi, 12 müşahade yatağı ve iki acil servis poliklinik olarak hizmet verecek" şeklinde konuştu.