Haliç Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erol Mütercimler, Meltem TV'de katıldığı bir programda Sakaryalıları hedef alarak haddini aşan sözler sarf etti. Canlı yayında Sakaryalılara hakaret eden Mütercimler için RTÜK harekete geçerek, inceleme başlattı.

Genç Parti Sakarya İl Başkanı Nilgün Boğaz, Erol Mütecimler isimli öğretim görevlisinin Sakarya'ya hakaret etmesine tepki gösterdi.

Boğaz, "Erol Mütercim’in Sakarya halkına yaptığı hakaret itham kabul edilemez. Tüm siyasi parti il başkanlarını tepki koymaya davet ediyorum. Çünkü ortaya koymuş olduğu yaklaşım çok çirkin. Sanki Sakarya’da sapıklar ve yobazlar yaşıyor. Bir televizyon kanalında Sakaryalılar hakkında gerçekle bağdaşmayan açıklama yapan Mütercimler denilen had ve edepten yoksun müptezel şahısın hakaretlerini fazlasıyla kendisine iade ediyorum. Kendisini Sakarya halkından özür dilemeye davet ediyorum. SAKARYA her daim vatanseverliği ile Cumhuriyet'in en büyük kalelerinin başında gelir ve kim Sakarya için hainlik yakıştırmasını yapıyorsa asıl gerçek hain o ve onun destekçileridir. Ezelden ebede vatan milllet Sakarya!" ifadelerini kullandı.