MHP Grup Başkanvekili, Sakarya Milletvekili Muhammed Levent Bülbül, TBMM Genel Kurulu’nda yük taşımacılığı sektöründe yaşanan problemleri dile getirerek, “Türkiye genelinde şu anda bu taşımacılık sektöründe bulunan tarafları, taşımacılarımızı dinlediğimizde oldukça büyük sorunlarla mücadele ettiklerini görmekteyiz. Bu çerçevede, İçişleri Bakanlığının e-fatura ve dijital takografla ilgili yapmış olduğu süre uzatım uygulaması tarafımızca isabetli görülmekle birlikte, diğer problemlerin çözümüyle alakalı olarak bütün tarafların içerisinde bulunduğu eş güdümle meselenin masaya yatırılarak özellikle girdiler, mevzuata uyum, diğer haksız rekabet koşulları da dâhil olmak üzere yaşanılan sıkıntılarla ilgili kalıcı çözümler üretilmesi gerektiğini düşünmekteyiz” diye konuştu.

Sakarya’da kamyoncular ve tırcılarla bir araya geldiği toplantıya da atıf yapan Bülbül, “Özellikle bireysel yük taşımacılığı yapan kamyoncular ve tırcılar ile taşıma kooperatifleri bünyesinde faaliyet gösteren kamyoncularımız, tırcılarımız özellikle bu girdi maliyetlerinden, mevzuata uyum zorunluluklarından, belge problemlerinden ve haksız rekabet şartlarından çok daha fazla etkilenmektedir. Bu kapsamda, en son Sakarya'da Doğu Marmara taşımacılar, yük taşımacıları kooperatifleri üst birliğinin yapmış olduğu ve Türkiye genelinde bütün yük taşıma kooperatiflerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda oldukça tafsilatlı, sorunları, problemleri ortaya koyan bir sonuç raporu da şu anda elimde bulunmaktadır. Bunların, tabii ki Ulaştırma Bakanlığının, İçişleri Bakanlığının da dikkate alacağı şekilde çözümü son derece önemlidir. Bizler de Meclis çatısı altında bu problemleri dile getiriyoruz. Özellikle bireysel kamyoncuların, tırcıların bu problemlerinin hâlliyle alakalı olarak pozitif ayrımcılıkla özellikle desteklenerek bu sorunların çözülebileceği kanaatimizdir” ifadelerini kullandı.

Son olarak CHP’nin verdiği araştırma önergesinin, bireysel yük taşımacılığı yapan kamyoncu ve tırcıların problemlerini ortadan kaldırmaya yönelik bir kanun teklifi olmadığının altını çizen Bülbül, “Basit bir araştırma önergesidir bu. Araştırılsın diyorlar, neyi araştıracaksın? Sıkıntıları belli. Kamyoncularımızın, tırcılarımızın talepleri belli. Çözüm yoluda belli. Ayrıca bu araştırma önergeleriyle alakalı MHP olarak bizim tavrımız net. CHP, HDP ve İP’nin araştırma önergeleri dün olduğu gibi bugünde bizim için yok hükmündedir” dedi.