Büyük Birlik Partisi İl Başkanı Cemal Can yaptığı açıklamada; Biz Büyük Birlik Partisi olarak yaşanan bu kötü günlerde Esnafımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Gerek sizlerle gerekse diğer Odalarımızla yapmış olduğumuz görüşmeleri Genel Başkanımıza ve Genel Merkezimize iletiyoruz. Esnafımızın ne kadar sıkıntı içerisinde olduğunu gittiğimiz her platformda sesimizi yükselterek dillendiriyoruz.

Koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış sonrasında alınan tedbirler kapsamında Kahveler, kıraathane ve Çay ocakları tamamen kapatıldı. Sizlerde Lokantacı kardeşlerimiz gibi Gel-Al tarzı bir alışverişte olmuyor. Bu nedenle sıkıntı daha da büyüyor. Yaşanan ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren Üyelerinizin ve tüm esnaflarımızın yanındayız. Tabi ki sağlık için her türlü tedbirler alınmalı. Ama bu zaman zarfında Can suyu adı altında alınan kredilerin ödeme günü geldi çattı. Bu kredileri her yer kapanırken, çalışmalarda kısıtlamalar varken kim nasıl ödeyecek? Devletimiz Vergilere, SSK ve Bağ-kur’ a yapılandırma başlattı. Can Suyu ödemelerini yapamayan esnafımız bunları nasıl ödeyecek. Sıkıntı sadece Kahveci veya Çay ocağı işleten esnaflarımızın değil arkadaşlar. Sıkıntı hepimizin. Hep birlikte tek vücut olmalıyız. Yoksa kesinlikle sesimizi duyan da olmaz bizleri anlayan da.

Bu nedenle devletimize büyük iş düşmektedir. Her zaman söylediğimiz gibi; Odalarımız kendi Federasyonu ile devamlı bu konu hakkında görüşmeli. Federasyonlarda Devlet büyükleri ile görüşüp esnafımızın yarasına merhem olacak çözümler bulmalı.

Sakarya Kahveciler Odası Başkanı Mehmet ALTAY ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek teşekkürlerini sundu.