Genel başkanlığını Hakan Uzan’ın yürüttüğü, Genç Parti (GP) Bandırma ilçe örgütünün 1. Olağan Kongresi'nde  yurt dışında bulunan Genç Parti kurucu başkanı Cem Uzan’ın, internet aracılığıyla canlı olarak bağlanması oldu. Sözlerine, “Meşakkatli günler yaşıyoruz. Sürgünde bile olsak birbirimizle kavuşabiliyoruz” diyerek başlayan Uzan, şunları söyledi: “Bu şekilde de olsa sizlerle birlikte olmak bana mutluluk ve enerji veriyor. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları olarak pes etmemenin yorgunluğu ve güzelliğini yaşıyoruz. Türkiye meşakkatli bir dönemden geçiyor. Geçtiğimiz aylarda Türkiye’deki muhalefete yön verdik. ‘Hazineden 128 milyar dolar çalındı’ dedik. O zaman dikkate alınmadı ama birkaç ay sonra muhalefet tarafından gündeme getirildi. Önümüzdeki günlerde başka önemli konuları da gündeme getireceğiz.”

GENEL AF ÇIKARILMALI
Bugün ülkemizde ekonominin tükendiğini, 25 yaş altı işsizlik oranının yüzde 50’ye ulaştığına dikkati çeken Cem Uzan, şöyle konuştu:
“18 yıllık iktidar, işsizlik, enflasyon ve hayat pahalılığı sorunlarını çözemedi. Sınırsız yetkilerle iktidar olanların saraylar yapıp, büyük israflar içinde özel uçaklar aldıkları ama orman yangınlarına müdahale edecek uçakları bulunmadığı hep akıllarda kalacak. Ülkemizin halen cinayet ve cinsel içerikli suçlar hariç bir genel affa ihtiyacı vardır. Devlet, bu affı çıkararak, vatandaşından özür dilemelidir. Çünkü bu iktidar döneminde talimatlarla verilen kararlarla halen binlerce insan hapis yatıyor. Çıkarılacak bu afla bu mağdurlar ordusu hayat bulacaktır. Cumhurbaşkanlığı seçimine 21 ay var. Halen parlamentonun yetkileri çok kısıtlı. Seçime 21 ay var ama bu hükümet, erken seçim kararı almaz. Çünkü cumhurbaşkanı seçilmek için yüzde 51’lik oy oranı gerekli. Şu anda ‘Cumhur İttifakı’nın yüzde 51 oy alma ihtimali yok. Seçimin normal tarihi Mayıs 2023. Belki bu tarihten birkaç hafta önce olabilir. Cumhurbaşkanlığı seçiminde kimse yüzde 51’i bulamaz ve seçim, ikinci tura kalır. 2. turda ise muhalefetten kim aday olursa olsun, seçimi kazanır. Bu arada, cumhurbaşkanlığı adaylığı için 100 bin oyla adaylık da yapılabilir. Bu konuda sizlerin de bir aksiyon planı içinde bulunmanız gerektiğini düşünüyorum.”