Demokrat Parti Sakarya eski İl Başkan Yardımcısı Cengiz Karabaş, Sakarya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yürütülen projeler hakkında açıklamada bulundu.

Karabaş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Bizler ilimiz için yapılacak olan her türlü yararlı projelere her zaman destek veririz. Ama söz verilip başlanılmayan projeler bizleri üzmektedir. SBB Başkanı Ekrem Yüce bundan 2 yıl önce şehrin hem trafiğini rahatlatacak hem de estetik görünümü sağlayacak hafif raylı sistem projesi vardı. Pandemi süreci derken bu proje bir türlü hayata geçirilmedi. Bir diğer projeler ise hafif raylı sistem projesine göre şanslılardı. Biri Unkapanı Meydanı diğeri ise SGK Kavşağı düzenleme projelerdi.

Bu iki projeler çalışmalar başlandı. Ancak bir türlü bitmiyor. Ne zaman bitirileceği ise belli değil. Bir zamanlar rahmet Aziz Duran zamanında şehrin belirli noktalarda vatandaşa ucuz ekmek sunmak için “Halk Ekmeği” adı altında büfeler vardı. Şimdi görüyoruz ki bu halk ekmek büfelere yavaş yavaş azalıyor. Şuan ekmeğe 220 gr’dan 200 gr düşürüldü. Böyle giderse vatandaş ne yiyecek. Buna benzer bir çok projeler saymak bitmiyor.

Buradan Belediye yetkililerine sesleniyorum söz verilen projelere başlanmalı ve başlanmış projeler ise bir an evvel bitirilmeli. Sakarya şantiye kentine dönüşmemeli."