Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Çeroğlu'nun mesajı şöyle:

Her yıl artan inanç ve coşku ile karşıladığımız ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 'nı coronavirüs salgını nedeniyle geçen yıl gibi,buruk ve hüzünlü olarak evlerimizde kutlayacağız.

Yürekleri egemenlik ve cumhuriyet ilkeleri ile çarpan ,101 yıl önceki inanç ve  heyecanı yaşayan halkımız ve çocuklarımız ATA'ya bağlılıklarını,coşku ve sevinçlerini meydanlarda marşlar eşliğinde haykıramayacak olsa da,yüreklerinde sonsuza kadar hissedecek ve yaşatacaklar. 

Bizler evlerimizden de olsa;bu önemli günde Atatürk devrimleri ve ilkelerinden ödün vermeyeceğimizi, demokratik, laik cumhuriyete olan bağlılığımızı inanç ve kararlılıkla duyurmaktan vazgeçmeyeceğimizi haykıracağız. 

Kurtuluş Savaşı 'nı yöneten,orduyu denetleyen,dünyada tek örnek olan TBMM,23 Nisan 1920'de Mustafa Kemal'in  önderliğinde açılmıştır. Böylece ulusun egemenliğinin saltanata değil,millete ait olduğunu bütün dünyaya ilan etmiştir. 

1929 yılından itibaren de "Çocuk Bayramı " olarak kutlanmasını istemiştir.Çünkü çocukları "vatanın geleceği,memleketi aydınlığa çıkaracak çok kıymetli birer yıldız " olarak görmüş ve değer vermiştir. 

Bu nedenle aradan 101 yıl geçsede,saraylarda saltanat sürmek isteyenlere inatla,coşkuyla,bilinçle,kararlılıkla ulusumuz bu anlamlı milli bayramımızı yaşatacak,bugün ve gelecekte kutlamaya devam edecektir.

101yıl önce 23 Nisan 1920'de TBMM 'yi açan ve ilk meclis çatısı altında Kurtuluş Savaşı'nı yürütüp başarıya ulaştıran, Cumhuriyet Devrimleri'ni gerçekleştiren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm vekilleri ve emeği geçenleri rahmet,minnet ve saygıyla anıyorum. Yaşasın 23 Nisan, Yaşasın TBMM.