//Nurettin Eryılmaz-Esra Şenli//

Cumhuriyet Halk Partisi'nin 37 milletvekili, 2 gün boyunca Sakarya'nın 16 ilçesinde Sakaryalıları dinlemek ve yereldeki sorunlara dikkat çekmek üzere bugün Sakarya'ya geldi. 

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İl Başkanı Ecevit Keleş ve Kadın Kolları Başkanı Azize Çeroğlu'nun da eşlik ettiği program kapsamında 37 milletvekili ile parti binası önünde basın toplantısı düzenlendi.

"TANK PALET'İ NASIL PEŞKEŞ ÇEKTİN BİZE ANLAT"
Toplantıda ilk sözü alan Özkoç, "Esnaf, köylü, öğrenci sıkıntıda. Tüm Türkiye huzur, barış istiyor. Birlikte alın teriyle kazandıkları parayı huzur içinde harcamak istiyorlar. Herkes çoluğunun çocuğunun geleceğinin garantini altında olmasını istiyor. Bunun için mücadele ediyoruz. Ama bugünki iktidarda bulunanlar 19 yıldan beri iktidarda olanlar sadece değerlerimizi değil, mülklerimizi değil, geleceğimizi de yok etmeye çalışıyorlar. Bunun 1 tane örneği tüm Türkiye'de hatta dünyada biliniyor; Tank-Palet Fabrikası... 40 milletvekili, parti meclis üyesi, yüksek disiplin kuruluyla Sakarya'ya Cumhuriyet Halk Partisi geliyor diye duyunca AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ben de Tank-Palet'e geliyorum demiş. Hoşgeldi, gelsin memleketimize. Bizde kendisini burada bekliyoruz. Yarın o Arifiyedeymiş, bizde Arifiyedeyiz... Şimdi orada kapalı kapılar ardında değil, yüzlerce korumanın arkasında değil, halkın arasına inerek bizimle TBMM'nin milletvekilleriyle göz göze gelerek şu Tank-Palet Fabrikasını Katar'a nasıl peşkeş çekmedin onu bize bir anlat..." diye konuştu.

Özkoç, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"TÜRK ORDUSUNU SAF DIŞI BIRAKTIN"
"İşbirliği içerisinde olduğun Ethem Sancak ile ilk önce TMSF'nin çanağına düşmüş BMC'yi bir buçuk milyar lira değerindeki BMC'yi 700 milyon liraya aldın. Daha sonra da geldin savunma sanayinde hiçbir birikimin yokken ben savunma sanayine gireceğim dedin, sana Sakarya'nın Karasu ilçesinde 2 milyon metrekare deniz kenarındaki araziyi bu iktidar, yani Recep Tayyip Erdoğan peşkeş çekti, bedava verdi. 500 dönümlük araziyi, köylülere ait olan araziyi kamulaştırma bedelini ben ödemem dedi Ethem Sancak... 'Olsun Ethem, ben senin arkandayım' dedin devlete onun parasını da ödettirdin. Ethem Sancak doyar mı, doymaz. 60 milyon altyapı parası var dedi, onu da bu devlet öder dedi. Fakirin, fukaranın, işçinin, emekçinin alın teriyle olan 60 milyon lirayı ona heba ettin. Peki ondan sonra Altay Tankı projesinin ihalesini ona verdin, kiminle birlikte, Katar Ordusuyla birlikte... Kimi saf dışı bırakarak, Türk ordusunu saf dışı bırakarak... Katar kim, Katar'ın ordusu ne? 12 bin kişilik ordu...

"300 MİLYON DOLARI CEBİNE İNDİRMİŞ"
Türkiye Cumhuriyeti'nin ordusunu, dünya biliyor şanını... Kıbrıs'ta desten yazan ordu... Sen onu saf dışı bıraktın. Sonra Katar ordusu sana Talip Öztürk'ün yani Recep Tayyip Erdoğan'ın köylüsünü de yanınıza aldınız. 18 ay sonra ne yapacaktınız, ilk tankı üretecektiniz. Aradan kaç ay geçti, 30 ay... Nerede bu Ethem Sancak, yok... Peki BMC'ye verdiğin o arsalar üzerinden, Tank-Palet üzerinden hisseyi kaça devretmiş? İddia ettiklerine göre, 480 milyon dolara... Yani 300 milyon doları cebine indirmiş... Tank var mı yok, Tank-Palet elimizden gitti. Katar ordusu, Türk ordusunun yerine geçti. Tayyip Erdoğan gelecekmiş, Tank-Palet Fabrikasında cuma namazını kıldıktan sonra orada burayı Katar'a peşkeş çekmediğimizi anlatacakmış.

Sen Allah'ın huzurunda olacaksın, biz de CHP olarak o saatlerde Allah'ın huzurunda olacağız. Millete yalan söylüyorsun, bari Allah'a dürüst ol. Orada Tank-Palet fabrikasını Katar'a peşkeş çektiğini dünya biliyor, biz de biliyoruz. Biz Kent Meydanı'nda dünyaya sesleneceğiz, sen Tank-Palet'in kapalı kapıları arkasında korumalarınla orada otur, onlara seslen. Allah bizim yanımızdadır. Doğrunun yanındadır. Yar ve yardımcımız olsun. Arkadaşlarımla beraber tüm Türkiye'yi dolaşacağız. İktidar milletin olacak.  "

"KILIÇDAROĞLU'NUN SAKARYA'YA SELAMI VAR"
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Sakarya'ya selamını getirdiğini ifade ederek sözlerine başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, "40'a yakın milletvekilimizle bugün Taraklı'dan Kocaali'ye Sakarya sokaklarında olacağız. Sadece bugün değil yarında Sakarya'da olacağız ve emeklinin, gençlerin, esnafın, sanayicilerin sorunlarını dinleyeceğiz. Sadece sorunları dinlemekle kalmayacağız, buradan döndüğümüzde ciddi bir analiz yapıp hem mecliste hem parti politikalarını oluştururken Sakarya'yı, burada yaptığımız çalışmaları değerlendireceğiz" diye konuştu.

Adıgüzel, "Bin odalı saraylarında oturanların halkın halinden haberi yok. Biz CHP olarak günlerdir, aylardır sokaktayız. Biliyoruz ki CHP'lilerin sokağa çıkmasından rahatsız olanlar var. Bizim bunlara verilecek tek bir cevabımız var; iktidarın ayrıştıran kutuplaştıran, yandışını önceleyen politikalarına karşı biz milletin yanında olmaya, milletin derdini dinlemeye ve milletin derdini çözmeye devam edeceğiz" dedi.

"İKTİDARI SÖKE SÖKE ALACAĞIZ"
Adıgüzel, "Bize her fırsatta büyüdüğümüzü söyleyenler, pandemide hiç ortada yoktu. Pandemi dünyayı yaktı kavurdu diyorlar ama Türkiye'yi ayrı bir yaktı kavurdu... Almanya'daki esnafla ne yazık ki Türkiye'deki esnafımızın hali bir değildi. Esnafımız 40 yıldır tıkır tıkır vergisini ödedi, ama iktidar ne yazık ki 40 yıl vergisini ödeyen vatandaşın, esnafın arkasında 40 gün duramadı. CHP'nin belediye başkanları vatandaşa dar gününde yardım ediyor diye onlara köstek olmaya çalıştı. Bunların bir hedefi var, iktidarlarını sürdürmek. Bu ülkedeki açlık, istismar, yolsuzluk, yoksulluk onların derdi değil. Tek dertleri iktidarlarını sürdürmek. Ama ben buradan Sakarya'dan söylüyorum; ilk seçimde biz onlardan iktidarı söke söke alacağız. " diye konuştu.