CHP Adapazarı İlçe Başkanı Ayşe Füsun Çetin ve yönetimi, 2021-2022 eğitim öğretim yılında okul hayatına yüz yüze eğitimle geri dönen 125 öğrencinin okul ihtiyaçlarını karşıladı.

CHP'li Başkan Çetin, konuyla ilgili olarak şu ifadelere yer verdi;

"Okul zili yaklaşık iki yıl aradan sonra çalmaya hazırlanıyor. İlk ve ortaokullar yaklaşık 18 ay sonra 6 Eylül’de tekrar yüz yüze eğitime başlayacak. Ancak çocuklarının okul ihtiyaçlarını tamamlamak için alışverişe çıkan aileler artan fiyatlar nedeniyle ihtiyaç listesini tamamlayamadan evin yolunu tutuyor.

Öğrenci velisinin belini büken kabarık kırtasiye faturalarına iyice küçüldüğü için kullanılamayan forma ve ayakkabıların yenilenmesinin yanına çanta, suluk gibi ihtiyaçlar da eklenince ortaya ekonomik açıdan oldukça aile bütçesini sarsacak bir durum çıkıyor.

Bir öğrencinin 2021-2022 eğitim-öğretim dönemi masrafı 1500-2000 liraya ulaşıyor.

Pandemide iyice artan yoksulluktan temel gıda ürünlerine gelen zamlar kurdaki yükselme işsizlik vs den ötürü zaten durum vahim bir bunun üzerine ortaya çıkan okul ihtiyaçları halkımızı daha da çaresiz bir duruma sokmuştur.

Öğretmenin verdiği ihtiyaç listesini tamamlamak için alışverişe çıkan veliler Çocuğunun istediği ve beğendiği kalemleri, defterleri almak yerine kısmen ihtiyaçları karşılama yoluna gitti. Çocuklar artık defterini seçemiyor. Alışverişi ailenin bütçesi belirliyor Veliler bütçeye uydurmak için kaliteden ödün veriyor Öğrencilerin ihtiyaçları öğrencinin isteğine göre karşılanmıyor Kırtasiyecilerin ürünler de raflarında kalıyor.

CHP olarak ‘’ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİ, HEPİMİZİN GELECEĞİ’’ sloganıyla 125 evladımızın kırtasiye ihtiyaçlarının dağıtımını Sayın Engin Özkoç’un katılımı ile gerçekleştirdik.

Sevgili yavrularımız hiçbir olumsuzluk sizleri eğitim almaktan ATATÜRK’ün gösterdiği çağdaş uygarlık hedefinizden alıkoymasın "CHP VARSA UMUT VAR" kapılarımız siz yavrularımıza sonuna kadar elimizden gelen bütün olanaklarımızı siz yavrularımıza seferber etmeye hazırız."