Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülcan Sarıkaya, anneler günü ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Sarıkaya, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Başarılı bir toplum olmanın ilk anahtarı güçlü, eğitimli iyi yetişmiş bireylerdir. İnsanın ilkokulu  ailesi ve ilk öğretmeni de  annelerimizdir . Bizleri dünya ya getiren karşılıksız sevgi ve özveriyle yaşama hazırlayan kıymetli varlıklarımız annelerimiz  bugün;

Pandemi ve  Mevcut iktidarın, ekonomik, sosyal, yanlış politikalarından kaynaklı sorunları en fazla  göğüsleyenlerdir. Bugün annelerimiz; çok çalışıyor ama az kazanıyor; bir yandan güvencesiz işlerde, merdiven altlarında çalışırken diğer yandan yaşlı, çocuk ve hasta bakımıyla emeği görünmez kılınıyor.
Çöpten ekmek toplayarak çocuklarını beslemeye çalışan anneler ; çocuklarının gözü önünde katledilen anneler var ve  yoksulluk ve şiddet birer kadın gerçeği olarak can yakmaya devam ediyor.

Ekonomik özgürlüğü olmayan, eğitim ve çalışma hakkı elinden alınan, eve hapsedilen, hayatları çalınan kadınlar, anneler var. Çalışma hayatında yer alan ve süt izni idarenin yetkisine bırakılan anneler, eş durumundan tayin hakkı alamayan parçalanma noktasına gelen sözleşmeli öğretmenlik yapan anneler var. Bugün Tv de engelli çocuğu enflasyonla özdeşleştirilen ve  üzerinden  hak etmediği şeylere ulaşan, fayda sağlayan aileler var diyen üniversite rektörlerinin yansıttığı bakış açısı karşısında bu ülke de engelli bir birey yetiştirme mücadelesi veren anneler var ve bugün CHP Adapazarı kadın kolları   olarak CHP Adapazarı ilçe başkanımızla birlikte onları ziyaret ederek anneler gününü kutladık beklentilerini ve sıkıntılarını dinledik.

Biliyoruz ki anneler sonsuz sabrın, şefkatin özverinin kaynağıdır, ve özeldir. Bazı anneler daha özeldir. Tüm bu koşullar altında; Şiddetin eşitsizliğin önüne geçtiğimiz, başta kadının yaşam hakkı olmak üzere huzur refah ve mutluluğu esas alan , evrensel insan haklarıyla, kadın erkek eşitliği temelinde inşa edeceğimiz iktidarımız dahilinde kutlayacağımız günlere olan inancımızla ve bu duygularla başta şehit ve engelli birey anneleri olmak üzere analığı yüreğinde hisseden tüm annelerimizin anneler gününü kutluyor ve saygılarımızı sunuyoruz.