Koronavirüs salgını nedeniyle 3 hafta tam kapanmaya geçilmesi kararı alınırken, Cumhuriyet Halk Partisi Adapazarı İlçe Başkanlığı 29 Nisan'da başlayıp 17 Mayıs'ta sona erecek olan sokağa çıkma yasağı sürecinde ihtiyaç sahibi ailelere bugün ve yarın ilçe başkanlığına başvurmaları halinde gıda yardımı yapacaklarını açıkladı.

Tam kapanmayı değerlendiren CHP Adapazarı İlçe Başkanı Füsun Çetin, "Çok geç bir karar. 60 binleri gördük resmi rakamlarda. Bunun çok daha üzerinde olduğunu tahmin edebiliyoruz. Temaslılar bildirilmiyor. Filyasyon ekipleri temaslıları sorduğunda insanlar işini kaybetme ve açıkta kalma kaygısıyla söylemek istemiyor.360’lara ulaşan ölüm sayılarından söz ediliyor. Günlerdir her 5 dakikada bir yurttaşımız hayatını kaybediyor." dedi.

Çetin, "Bir destek paketi yok ortada. Hiçbir sosyal destek yok. Elektrik, su gibi giderleri nasıl karşılanacak bu insanların? Hadi hiç fatura almamak kararını geçtim, bir erteleme ya da yapılandırma açıklanabilirdi en azından. Güvenlik temelli bir sokağa çıkma kısıtlaması, esnafa kira desteği var mı? Yok. İşsize herhangi bir destek var mı? Yok. Müzisyeni, ev hanımı, boşanmışı, hastası, temizlikçisi, yaşlısı, öğrencisi, engellisi memlekette yüzbinlerce insan cebindeki günlük parayla geçimini sağlarken 21 günlük kapanma sürecinde bu insanların hayatını nasıl sürdüreceğinin planlaması da yapılmalıydı. İktidar bu kapanma sürecinde aşı stoğunu oluşturmalı aşılama sürecini hızlandırmalıdır." dedi.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara başvurmaları halinde gıda yardımı yapacaklarını açıklayan Başkan Çetin, "CHP ADAPAZARI İLÇE BAŞKANLIĞI olarak 29 nisan da başlayacak tam kapanma sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın mağduriyetlerini giderebilmek adına bugün ve yarın İlçe Başkanlığımıza başvurmaları halinde yoğun bir şekilde gıda yardımlarımız olacak. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızı partimize bekliyor bu zorlu sürecin üstesinden hep birlikte dayanışmayla geleceğimize inanıyoruz." dedi.