Son günlerde gündemden düşmeyen yurt ve kira sorunu devam ederken CHP Sakarya Gençlik Kolları, Sakarya Üniversitesi üzerinden bir basın açıklaması yaptı.

CHP Gençlik Kolları Başkanı Ulaş Yusuk Konyalı yapığı açıklamada, Sakarya'da bulunan iki üniversitenin öğrenci sayısının 75 bin civarında olduğunuı ve KYK yurtlarının ise sadece 13 bin civarında olduğunu ifade etti. Konyalı ayrıca ev sahipleri ve özel yurt sahiplerinin fiyatlarda indirim yapması gerektiğini dile getirdi.

Konyalı, "Burada toplanmamızın amacı, öğrenci arkadaşlarımıza yapılan kira mobbingi ve öğrenci yurdu krizine tepki koymaktır. Sakarya’da bulunan Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin toplam öğrenci sayısı 75 Bin’i aşmışken, KYK yurtlarının öğrenci kapasitesi 13 Bin civarında. Yani 5 te 1’inden azdır ve maalesef kullanıma açılmamıştır. Ortalama 60 Bin civarı öğrenci arkadaşımız, yüksek kira fiyatlarına maruz kalmakta, bunların bir kısmı mecbur bırakıldıkları ve ekonomileri ucu ucuna elverdiği için buna katlanabilmektedir. ‘’öğrencilerin nasibi bu mudur?’’ derseniz, bizim tavrımızda duruşumuzda nettir." dedi.

Konyalı, "Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye’yi gençliğe emanet ederken, ‘’Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek olan sizlersiniz’’ demişti. Onu yükseltmeye çalışan milyonlarca genç varken, bir de onların önüne taş koymaya çalışanları üzüntüyle izliyoruz. Buradan hükümet yetkililerine sesleniyoruz, Tek başınıza yönetemeyip, yanınızdaki yandaşlarınıza ve tarikatlara aktardığınız paraları (bu paralar halkın dişinden, tırnağından arttırıp verdiği vergiler) Ülkemizin geleceği olan gençlere ayırmanızı, özel yurtlar ve apart dairelerin ücretlerini denetim altına almanızı istiyoruz.
Biz Türk gençliği olarak ülkemize hizmet etmeye devam edeceğiz sizlerinde ülke gençliğine sorun çıkarmanızı değil, sorunlara çare olmanızı bekliyoruz. Sizin bulunduğunuz makamlar, sorunu tespit edip, çözüme ulaştıracak makamlardır, yetkili merci sizsiniz, topu taca atamaz, ‘’Biz ne yapabiliriz’’ diyemezsiniz. Eğer ne yapacağınızı bilmiyorsanız, bilene yani bizlere danışabilir ya da görevi devredebilirsiniz." dedi.

Konyalı, "Başka ülkelerin vatandaşlarına ve ülkemizdeki mültecilere tanımış olduğunuz imtiyazları bir kenara bırakıp ülke gençliğinin geleceğine sahip çıkmanızı istiyoruz. Gençler ile alaycı uslubunuzu sizlere aynen iade ediyoruz. Elinize dizinize dursun 19 senedir yönetmeye çalıştığınız fakat yönetemediğiniz, ülkeyi kutuplaştırdığınız bu dönemde bizler yine ülkemize de öğrenci arkadaşlarımıza da sahip çıkmaya devam edeceğiz. Buradan ayrıca öğrenci arkadaşlarımıza da seslenmek istiyorum. Yakın zamanda inşallah ülkemizi yönetecek hakkı almış olacağız. Kapımız ülkesine hizmet etmek isteyen ve yaşanabilir bir Türkiye’yi umutla bekleyen herkese açıktır. Bizi çağırın gelelim sizleri de partimizde misafir edelim. Öğrencilik hayatınızda başarılar diler, geleceğinize sahip çıkmak için de bizimle iletişim kurmanızı bekleriz." dedi.