Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sakarya İl Başkanı Ecevit Keleş beraberindeki yöneticileriyle Sakarya Ticaret Borsası başkanı Adem Sarı’yı makamında ziyaret etti. Samimi bir havada geçen toplantıda görüş alışverişinde bulunuldu.

HEDEFİMİZ EN YÜKSEK UZLAŞI
CHP olarak kentin sivil toplum kuruluşlarına önem verdiklerini, Sakarya’ya dair plan ve projelerini oluştururken en yüksek seviyede toplumsal uzlaşıyı yansıtmak adına her kesimin görüşünü aldıklarını ve almak istediklerini belirten CHP İl başkanı Ecevit Keleş, "Bugün yaşanılan sorunların en büyük sebebi bir kişinin ağzına bakan, tek kutuplu yönetim sistemidir" dedi.

TİCARET BORSASININ ÖNERİLERİNİ DESTEKLİYORUZ
Keleş, "Bu manada salgın sürecinin etkisiyle ertelemek zorunda kaldığımız ziyaretlerimizi bugün Sakarya Ticaret Borsası ile devam ettiriyoruz. Onların görüşlerini önemsiyoruz ve şehir için yol gösterici olduğuna inanıyoruz. Ulu önderimiz Mustafa Kemal’in imzasıyla kurulan köklü bir kuruluş olmasının yanında borsamızın şehir adına görev sahası dahilinde getirdiği önerileri ben şahsen övgüyle, mutlulukla takip ediyorum ancak bu önerilerin gerçekleşmediğini veya özünden uzaklaşır hale bürünüp yarım olarak hayata geçtiğini de görmek açıkçası can sıkan bir durum.

SAKARYA MODELİ OLUŞTURALIM
AK Parti yönetimi ile biz ben yaptım oldu mantığına iyice alıştırıldık CHP olarak bunu reddediyoruz. Mesela ben bir vali atandığında veya bir belediye başkanı göreve başladığında beklerim ki o ilde ilçe, sorumluluk alanındaki STK ları, Oda Borsa, İşçi temsilcilerini vs bir araya getirsin 1gün boyunca 2 gün boyunca onlardan Sakarya’yı dinlesin, görev sahası neresiyse orayı dinlesin. Örneğin Büyükşehir Belediye Başkanımız Türkiye gibi dünyanın en çok çay içilen ülkesinde ÇAYKUR’u zarar ettirmesinin ödülü olarak aday yapıldı Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Erenler Belediye başkanıyken yarıda bırakıp gittikten sonraki uzun dönem boyunca Sakarya’da bir fiil yaşamadı -kaldı ki yaşaşaydı bile- burada beklerdim ki şehrin belli başlı kurum ve kuruluşlarını bir toplasın bir dinlesin. Doğduğu ama yaşamadığı Sakarya’da o yokken neler olmuş ama maalesef bu beklentide boşa çıktı. Şehrin tüm kanaat önderlerine bir görev düşüyor bu görev ortak aklı öne çıkaran “Sakarya Modeli” ni öne çıkarmaktır." diye konuştu.

SAKARYA ADINA UMUDUM BİR KAT DAHA ARTTI.
Ticaret Borsası Başkanı Adem Sarı'dan borsanın çalışmaları ve hedeflediği projeler ile ilgili bilgi alan Ecevit Keleş şunları belirtti;

"Başkanımızı ve değerli yöneticilerini dinledikten sonra Sakarya adına olan umudum bir kat daha arttı. Ticaret Borsası başkanı, yönetimi ve üyeleriyle Sakarya için Bir fırsattır. Bu fırsat iş bilmeyen ellerde heba edilemeyecek kadar değerlidir. Bu vesile ile sayın başkanım nezdinde tüm Ticaret Borsası üyelerine partim CHP’nin ihtiyaç duydukları her an yanlarındadır. Evet CHP olarak bu şehirde ortak akıl geliştirerek taş üstüne taş koyma azmindeki herkesin yanındayız."